The Last of Usin tuominen PlayStation 4:lle oli ”helvettiä”

The Last of Usin saaminen PlayStation 4:lle ei ollut helpoin mahdollinen homma. Naughty Dogin Neil Druckmann on kuvaillut käännöstyötä osin jopa Helvetissä olemiseen.

18.5.2014 05:16

Kun PlayStation 4 reilu vuosi sitten julkistettiin, mainosti Sony erityisesti, kuinka helppoa uutuuskonsolille olisi kehittää pelejä. Täysin uusien tuotosten suhteen tämä onkin voinut pitää jo hyvinkin paikkansa, mutta aina on olemassa myös tapauksia, jotka tuovat poikkeuksen sääntöön.

Haastattelussaan brittilehti Edgen kanssa Naughty Dogilla luovissa johtopuuhissa oleva Neil Druckmann on nyt paljastanut, että menestyspeli The Last of Usin tuominen PlayStation 4:lle on ollut monimutkainen homma. Syy tähän on ollut pelin PlayStation 3 -historia, sillä tuotos on alunperin ollut niin huolella optimoitu vanhemmalle ja huomattavasti monimutkaisemmalle alustalle, että käännös yksinkertaisempaan ei vain ole voinut tapahtua kädenkäänteessä.

– Me odotimme sen olevan helvettiä ja sitähän se myös oli. Saadaksesi näkyville edes huonolaatuisen kuvan, jossa varjot ja valaistus olivat rikki ja joka kaatui puolen minuutin välein, vaati se paljon aikaa, Druckmann kuvaili julkaisulle.

Todella suuri osa The Last of Usin PlayStation 4 -version kehityksestä onkin mennyt jo yksinomaan siihen, että peli on saatu ensin vastaamaan PlayStation 3:lla nähtyä alkuperäistä peliä. Kun kehittäjät saivat pelinsä näyttämään uudella alustalla samalta kuin vanhemmalla raudalla, nousi esiin aina uusi sarja ongelmia, jotka lopulta saattoivat liittyä aina pelin fysiikoiden toimivuuteen ja yleiseen tuntumaan.

Lopullisena tuotoksena PlayStation 4:n The Last of Usin pitäisi olla kuitenkin parempi teos kuin alkuperäisen. Naughty Dog ei ole toki paneutunut niinkään pelin mahdollisiin alkuperäisiin suunnittelumokiin, joiden hiominen olisi jo oma massiivinen ongelmansa, mutta lisätehojen myötä The Last of Usin pitäisi näyttää uudella alustalla tietenkin paremmalta kuin koskaan. Tässä suhteessa apua on tarjonut erityisesti se, että pelin kehitykseen käytetyt tekstuurit ja hahmomallit ovat alusta alkaen olleet korkealaatuisempia kuin, mitä PlayStation 3:lla on kunnolla pystytty hyödyntämään. Luonnollisesti myös 1080p-resoluution pitäisi lisäksi autella jonkin verran.

The Last of Us Remastered -nimellä tunnettu pelin PlayStation 4 -versio on tarkoitus saada kauppoihin alkavan kesän aikana. Itse The Last of Usin pääseikkailun ohella uuden version on tarkoitus pitää sisältää kaikki oleellinen peliin tuotu lisäsisältö sekä myös kommenttiraita pelin pääkehittäjiltä ja ääninäyttelijöiltä.

Lähde: Edge

Lisää luettavaa