The Last of Us -vetäjät johtamaan PS4-Unchartedin kehitystä

PlayStation 4:lle kehitteillä oleva uusin Uncharted on saanut uudet vetäjät Neill Druckmannista ja Bruce Straleysta.

2.6.2014 21:00

Menestyspeli The Last of Usin vetäjät Neil Druckmann ja Bruce Straley ovat ottamassa seuraavan Uncharted-pelin kehityksen hallintaansa. Game Informer -lehden tuoreessa haastattelussa Naughty Dog -johtajat Evan Wells ja Christophe Balestra paljastivat pyytäneensä itse kaksikkoa projektin johtoon, mistä miehet ovat ilmeisesti myös varsin innoissaan.

Sekä Druckmann että Straley ovat kummatkin vaikuttaneet Naughty Dogilla jo vuosia ja näin ollen heillä on myös historiaa kahden ensimmäisen Uncharted-pelin kanssa. Druckmann on kummassakin pelissä toiminut pelisuunnittelijan asemassa, kun taas Straley toimi Drake’s Fortunessa ensin mukana taidesuunnan kehityksessä ja nousi lopulta Among Thievesin ohjaajaksi.

Uusin Uncharted-peli paljastettiin viime vuoden puolella lyhyellä teaser-videolla, joka vahvisti pelin olevan matkalla PlayStation 4:lle. Tämän vuoden puolella sen kehityksessä ilmeni kuitenkin joukko kupruja, sillä pelin luova vetäjä Amy Hennig ja ohjaaja Justin Richmond päättivät lähteä Naughty Dogilta muihin hommiin. Myöhemmin myös uuden Unchartedin teaser-trailerissa kuultu näyttelijä Todd Stashwick ilmoitti olevansa ulkona projektista.

Game Informerin haastattelussa Wells ja Balestra sivuavat lähtöjä toteamalla, ettei niissä varsinaisesti ole mitään erikoista. Miehet muistuttavat, että pelejä tehdessä pakka tapaa sekoittua jatkuvasti.

– Viime sukupolven aikana meiltä on lähtenyt taideohjaajia, luovia johtajia ja studion vetäjä- sekä perustajajäseniä, mutta me vain jatkamme matkaa. Olemme korvanneet lähteneet lahjakkuudet uusilla ja täyttäneet kolot, Evan Wells selittää.

Vaikka Druckmann ja Straley siirtyvät suoraan Naughty Dogin viimeisimmästä suuresta projektista seuraavaan suureen projektiin, ei se tarkoita, etteikö studiolla olisi tällä hetkellä taustalla myllerryksessä myös jotain muutakin uutta. Wellsin mukaan Naughty Dog on asettanut varhaiseen esituotantoon yhden uuden projektin, jonka pitäisi olla mittakaavaltaan Unchartedin luokkaa. Ja tämäkin kaikki tapahtuu siis senkin ohella, että Naughty Dog valmistelee parhaillaan kesäksi myös The Last Us Remasteredin tuomista PlayStation 4:lle.

Lähde: Game Informer

Lisää luettavaa