The Elder Scrolls Onlineen muutoksia pelaajapalautteen myötä

ZeniMax Online kertoo kuunnelleensa The Elder Scrolls Onlinen beetatestauksesta saatua pelaajapalautetta, mikä on tuonut muutoksia muun muassa pelin alkuun.

14.3.2014 19:22

Kaikkiaan noin viisi miljoonaa pelaajaa on rekisteröitynyt osaksi The Elder Scrolls Onlinen beetatestauksia. Kehittäjä ZeniMax Online on tuonut lukeman julki tuoreimmassa uutiskirjeessä, jossa se on samalla vahvistanut testausten oikeasti vaikuttaneen pelin suuntaan vielä ennen sen huhtikuista julkaisua.

Kiitos beetaa pelanneiden pelaajien, on ZeniMax Online viettänyt viime aikoina kosolti aikaa hioen tietenkin sekä The Elder Scrolls Onlinen teknistä puolta, mutta myös muutamia sen sisällöllisiäkin ratkaisua. Varsinkin uuteen uskoon kehittäjät ovat nyt laittaneet pelin alkua, joka ZeniMaxilla suunniteltiin alkujaan tarkoituksella rajoitetuksi, jotta pelaajat eivät tuntisi hukkuvansa välittömästi erilaisiin mahdollisuuksiin.

Jatkossa The Elder Scrolls Online on alkamassa aiempaa virtaviivaistetummalla opetusosiolla, jonka läpäisyn jälkeen pelaajat pudotetaan suoraan varsinaiseen pelimaailmaan. Tähän pisteeseen päästessään pelaajat voivatkin näin aloittaa halutessaan varsinaisen seikkailunsa nopeammin, elleivät he sitten halua vielä hakea lisäharjoitusta pelin vapaaehtoisilta aloitussaarilta.

Näkyviä muutoksia on nähnyt beetapalautteen myötä myös pelin taistelujärjestelmä, jonka ei pitäisi jatkossa tuntua enää kummitusten yhteenotoilta. Siinä missä aiemmin pelaajat pystyivät juoksemaan nimittäin tietokonehahmojen lävitse vailla huolta, on moinen nyt tehty ainakin teoriassa mahdottomaksi.

Mitä pelin Windows- ja OS X -julkaisuun tulee, valmistautuu ZeniMax Online yhdessä julkaisija Bethesdan kanssa tulevaan luomalla pelin eurooppalaisten ja amerikkalaisten megapalvelimien rinnalle niin kutsutut ylivuotopalvelimet. Mikäli julkaisussa pääpalvelimet alkavat siis täyttyä, ohjaa peli pelaajansa julkaisua varten luodulle väliaikaiselle palvelimelle, josta uupuu muutamia sosiaalisia ominaisuuksia, mutta jossa tehty edistyminen siirtyy pelaajan mukana pääserverille, kun moisella on vain tilaa.

ZeniMaxilla huomioidaan, että Euroopan megapalvelin toimii aluksi Yhdysvalloista käsin. Näin sitä voidaan hallinnoida vapaammin pelin ensihetkillä.

The Elder Scrolls Online julkaistaan tietokonepuolella huhtikuun 4. päivä. Pelistä on luvassa vielä yksi beeta, johon voi hakea pääsyä muun muassa Pelaajalehti.comista.

PlayStation 4:llä ja Xbox Onella The Elder Scrolls Online nähdään kesällä.

Lähde: ZeniMax Online

Lisää luettavaa