The Division vihdoin grafiikkavertailussa – täyttyvätkö lupaukset?

Paljon puhuttu Tom Clancy's The Division on vihdoin päässyt grafiikkasyyniin.

30.1.2016 09:59

Viime aikoina paljon huomiota herättänyt Tom Clancy’s The Division on vihdoin ehtinyt fanien grafiikkapiinapenkkiin.

Suljettuun beetavaiheeseensa jo edenneestä verkkoräiskinnästä on kuultu tässä kuussa suuria puheita: The Divisionia kehittävälle Ubisoft Massivelle kehitys on mitä ilmeisimmin kunnia-asia, ja peli tulee heidän mukaansa imemään viimeisetkin mehut mistä tahansa alustasta, joka sitä pyörittää. Kauniita sanoja enemmän kertovat kuitenkin kuvat, joita tuore grafiikkavertailuvideo tarjoaa yllin kyllin.

Kuten tavallista, pelin pc-versio vie ultra-asetuksillaan vertailun voiton konsolikollegoiltaan hyvin kirkkaasti tälläkin kertaa. Erot eritoten piirtoetäisyydessä ovat lähes uskomattomat: siinä missä taustalla näkyvä kaupunki erottuu suhteellisen yksityiskohtaisena taivasta vasten pc:llä, joutuvat konsolit tinkimään suhteellisen lähelläkin olevien rakennusten yksityiskohdista, ja sahalaitaa ja suttuisuutta tulee vastaan siellä täällä. Myös dynaaminen valaistus ja varjostus kärsivät pikkutarkkuuden puutteesta konsoleilla.

Vertailun vuoksi alle on liitetty myös pelin muutaman vuoden takainen E3-pelikuvapätkä, jonka varaan monet ovat laskeneet toiveensa tähän asti. Aivan messuilla uumoillulta pelin pc-versiokaan ei näytä, mutta mikäpä peli näyttäisi?

The Division ilmestyy Xbox Onelle, PS4:lle sekä pc:lle 8. maaliskuuta.

Lisää luettavaa