Tetsuya Nomura oikoo väärinkäsityksen Final Fantasy VII Remaken kehityksestä – ”Älkää huolehtiko”

Final Fantasy VII:n odotettu uusioversio etenee yhä mallikaasti, vakuuttaa pelin ohjaaja Tetsuya Nomura.

4.12.2018 15:22

Final Fantasy VII:n odotettu uusioversio etenee yhä mallikaasti, vakuuttaa pelin ohjaaja Tetsuya Nomura japanilaisen Famitsun tuoreessa haastattelussa.

Siliconera-sivuston tekemän käännöksen mukaan Dissidia Final Fantasy -sarjan juhlatapahtumassa puhunut Nomura halusi kommentillaan oikaista verkossa syntyneitä väärinkäsityksiä uusioversion kehityksestä.

Väärinkäsitys koskee Nomuran hiljattaista kommenttia, jossa hän totesi Square Enixin keskittyvän Final Fantasy VII -uusioversioon tammikuussa ilmestyvän Kingdom Hearts III:n jälkeen. Tämä on synnyttänyt Nomuran mukaan virheellistä spekulaatiota, jonka mukaan pelin kehitys olisi aloitettu vasta hiljattain tai ei olisi viime aikoina edennyt juuri lainkaan.

– Se ei ole mitenkään virallista. Totesin E3-messuilla kehityksen etenevän mallikkaasti. Halusin lähinnä todeta Kingdom Hearts III:n olevan tämänhetkinen markkinointiprioriteetti, sen jälkeen huomio kääntyy täysin Final Fantasy VII Remaken suuntaan. Älkää siis huolehtiko, Nomura oikaisi.

Final Fantasy VII Remake on työn alla PlayStation 4:lle. Nomuran kommenttien valossa uusia yksityiskohtia on luvassa aikaisintaan ensi vuonna.

Pelin kehitys paljastettiin jo E3 2015 -messuilla, mikä tapahtui myös Square Enixin mukaan aivan liian varhaisessa vaiheessa. Pelistä ja sen kehityksestä on kantautunut verkkoon lähinnä tiedonmurusia sieltä täältä, mutta uusioversio uudistaa klassikkopeliä ulkoasun lisäksi myös pelillisesti ja sisällöllisesti.

Esimerkiksi taistelujärjestelmä on kuvailujen ja lyhyen kuvamateriaalin perusteella muuttunut toimintapainotteisemmaksi ja reaaliaikaisemmaksi. Myös sivuhahmojen tarinoita avarretaan sekä alkuperäisen pelin tuttuja alueita monipuolistetaan.

Viimeisimpien raporttien mukaan Final Fantasy VII Remake onkin tätä nykyä hyvin pitkälti Square Enixin sisäinen projekti, mutta aiemmin sen kehityksessä avusti muun muassa Asura’s Wrath -pelistä tuttu CyberConnect2-studio.

Lähde: Siliconera, Famitsu

Lisää luettavaa