Karismaattisen Ezio Auditoren tarina lähestyy loppuuan. Assassiinien renessanssiajan suurmestari on vielä vanhoilla päivillään vähintäänkin yhtä tappava ja ketterä kuin nuoruudessaan, mutta samalla myös aiempaa tiedonjanoisempi. Mies kaipaa vastauksia niin assassiinien juurista kuin mystisistä Eedenin palasista aivan yhtä paljon kuin me pelaajatkin. Ja vastauksia Assassin’s Creed Revelations lupaileekin.

Pääsimme testaamaan Ezion oman trilogian päätösluvun alkua, joka hieman avartaa, mitä Italian rajojen ulkopuolelle matkannut sankarimme kohtaa Konstantinopolin monivivahteisessa kulttuurikeskuksessa. Ajankohta onkin otollinen, seikkaillaanhan maisemissa ottomaanien valtakunnan kulta-ajan kynnyksellä.

Heti alkumetreillä Ezio tapaa paikallisten assassiinien johtohahmon, Yusuf Tazimin. Kaupunkikierroksen aikana hän kertoo bysantin temppeliherrojen kasvattavan koko ajan vaikutusvaltaansa mahtikaupungin kaduilla, mikä luonnollisesti vaikeuttaa Ezion pohjimmaista tehtävää. Sankarimme on saapunut etsimään sarjan alkuperäisen sankarin, Altaïrin, kätkemiä avaimia, jotka johdattavat assassiinien ajan myötä hylkäämän Masyafin linnoituksen muinaisille salaisuuksille. Oman soppansa tarjoilee myös sulttaaniperhe, jossa muhii melkoinen valtataistelu nuoren Suleiman I Suuren ympärillä.

Pelattavana ollut osuus opastaa pelaajat pikaisesti uuteen koukkuterään sekä päästää pomminrakentamisen makuun. Samalla se tarjoaa yllättävän paljon vaihtelua tehtävissään. Yksi mieleenpainuvimmista on naamioituminen muusikoksi, minkä ansiosta Ezio voi viedä yleisön huomion muualle apureiden hoitaessa likaisemman työn. Päästiinpä sankarilla jahtaamaan myös pakenevaa laivaa ja harrastamaan torninpuolustusta muistuttavaa Den’s Defenceä, jossa Ezio komentaa joukkojaan sopiviin väijytysasemiin vihollisten lähestyessä kohti assassiinitukikohtaa.

Myös tutumpaa toimintaa, kuten kaupungissa harhailua ja Prince of Persia -henkistä suoraviivaisempaa etenemistä on tarjolla. Jälkimmäisen päätteeksi Ezio saa käsiinsä Masyaf-avaimen, joka mystisesti päästää tutkimaan Altaïrin muistoja. Nähty osuus sijoittui suoraan alkuperäisen Assassin’s Creedin jälkimaininkeihin, mutta muistoja on luvassa sieltä täältä miehen elämää. Onkin vain toivottava, että myös loppuosa pelistä pysyy yhtä vaihtelevana ja mielenkiintoisena.

Assassin’s Creed Revelatios julkaistaan marraskuun 15. päivä PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Lisää luettavaa