Terrariasta miljoonahitti myös pc:n ulkopuolella

Viihdyttäviä 2D-seikkailuja tarjoillut Terraria saattoi lyödä itsensä alkujaan läpi pc:llä, mutta myös sen konsoli- ja mobiiliversiot ovat osoittautuneet menestyksiksi.

23.3.2014 20:34

2D-hiekkalaatikkopeli Terraria nauttii menestyksestä niin konsoleilla kuin mobiililaitteillakin. Viime vuonna uusia aluevaltauksia tehnyttä peliä on nyt ladattu Android- ja iOS-laitteilla yhteensä 1,3 miljoonaa kappaletta, minkä lisäksi sen Xbox 360-, PlayStation 3- ja Vita-version yhteinen latausmäärä on sekin ylittänyt nyt miljoonan kappaleen rajan.

Alunperin Terraria esiteltiin pelaajille vuonna 2011 Windows-pelinä, jonka muutamat yhtäläisyydet silloin räjähdysmäisessä suosiossa olleen Minecraftin kanssa todennäköisesti ensialkuun auttoivat pelin näkyvyyden kanssa. Kuitenkin kaksiulotteisuutensa myötä Terraria tarjosi Minecraftiin nähden lopulta tyylillisesti varsin omanlaisensa pelikokemuksen, jota ennen konsoliversioiden saapumista ehdittiin kaupata yli 1,6 miljoonaa kappaletta.

Vielä jossain vaiheessa Terrarian on tarkoitus saada kokonaan oma jatko-osansa. Kun moinen tosin viime vuoden lopulla julkistetiin, oli alkuperäisen pelin luoneella Andrew Spinksilla vielä paljon asioita selvitettävänä ennen kunnollisen kehityksen aloittamista.

Lähde: Joystiq

Lisää luettavaa