Nyt keväällä kymmenen vuotta täyttävä Terraria on myynyt kaiken kaikkiaan yli 35 miljoonaa kappaletta. Asiaa juhlistettiin kehittäjä Re-Logicin toimesta tällä viikolla pelin foorumeilla, jossa myynnit hajautettiin myös alustoittain.

Tietysti suurimmasta suosiosta peli on nauttinut pc:llä, jolla Terrariaa on kaupusteltu 17,2 miljoonan kappaleen edestä. Mobiililaitteilla myynnit ovat 9,3 miljoonassa, kun taas konsoleilla liikutaan 8,5 miljoonassa.

Steamissa peli on yhä myös yksi positiivisimmin käyttäjien toimesta arvosteltu peli. Käyttäjäarvosteluja seuraavan Steam250-sivuston hyödyntämän laskutavan mukaan se on voitu nähdä jopa Steamin arvostetuimpana pelinä.

– Kaikki tämä on tapahtunut vajaan vuoden verran sen jälkeen, kun juhlimme 30 miljoonan rajaa. Yksinkertaisesti sanottuna Terrarian kulku ei ole koskaan ollut vahvempaa kuin se on nyt, Re-Logicin bisnespuolen pomo Ted ”Loki” Murphy hehkuttaa.

Terraria julkaistiin tällä viikolla myös Stadialle kehittäjän hiljattaisesta Google-suuttumuksesta huolimatta. Version työstö olikin tunteiden purkautuessa ehtinyt jo pitkälle, ja myös kehittäjän ongelmat Googlen kanssa saatiin sovittua.

Lähemmäs kymmenen vuotta kestänyt taival on ollut Terrarialle muutenkin aktiivinen, sillä sen viimeisin iso päivitys julkaistiin pc:lle viime vuonna. Journey’s End -nimisen päivityksen on kerrottu olevan viimeinen laatuaan. Yhä Re-Logic työstää pelin kyllä yhä vielä ainakin virallista Steam Workshop -tukea ja onpa Journey’s End tulossa vielä myös muilelkin alustoille. Myös alustojen välistä moninpeluuta on suunniteltu.

Lähde: Terraria (foorumi)

Lisää luettavaa