Tekniikka ja terveys tulivat vastaan: indiehelmi Hyper Light Drifteria ei enää sittenkään uusille alustoille

Hyper Light Drifteria ei nähdä alustavista lupauksista huolimatta sittenkään Wii U:lla tai Vitalla. Syyt ovat niin tekniset kuin terveydelliset.

10.9.2016 04:15

Indiekehittäjä Heart Machine on luopunut suunnitelmistaan tuoda Hyper Light Drifter -pelinsä Wii U:lle ja PlayStation Vitalle. 

Vähäeleistä toimintaseikkailupeliä lupailtiin kyseisille alustoille aikoinaan jo pelin Kickstarter-vaiheessa, mutta suunnitelmat niiden kanssa eivät lopulta menneet aivan toivotulla tavalla. Vita-versiota Heart Machinella yritettiin työstää esimerkiksi pitkään, mutta lopulta kehittäjät huomasivat, etteivät he saisi peliä toimimaan alustalla tyydyttävällä tavalla elleivät he käytännössä rakenna sitä osin uudelleen Vitaa varten. Wii U -versiota varten kehittäjien oli vastaavasti määrä saada käännöstukea Hyper Light Drifterin käyttämien GameMaker-työkalujen tekijöiltä, mutta tämä ei lopulta tuottanut myöskään hedelmää.

Pelin pääsuunnittelija Alex Preston ei ole ollut halukas pyytämään ulkopuolista käännösstudiota hoitamaan Hyper Light Drifterin käännöksiä, sillä myös kyseisessä tapauksessa Preston joutuisi olemaan edelleen aktiivisesti vastaamassa, että käännös sujuisi luontevasti. Tämä ei ole miehelle enää mieluinen suunta, sillä syntymästään asti sydänsairauksesta kärsinyt kehittäjä kertoo jo tähänkin mennessä laiminlyöneensä omaa terveyttään liiallisesti.

Hyvityksenä Hyper Light Drifterin Kickstarter-tukijoille Heart Machinelle luvataan, että Vita- tai Wii U -versiota kaivanneet voivat vaihtaa tilauksensa johonkin Hyper Light Drifterin jo olemassaolevista versioista. Halutessaan tukijat voivat saada myös pelin tukemisesta rahat takaisin.

Alunperin Hyper Light Drifter julkaistiin pc:lle keväällä. PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle se tuotiin vastaavasti kesällä.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa