Tekeekö mieli piirtää? Uudessa Google-pelissä opetetaan tekoälyä töherrysten voimalla

Google on julkaissut uuden kokeilullisen peliprojektin, jossa pelaajat opettavat tekoälyä ymmärtämään ihmispiirrustuksia.

16.11.2016 23:43

Google on julkaissut uuden kokeilullisen peliprojektin, jonka tarkoituksena on opettaa tekoälyä ymmärtämään ihmisten piirrustuksia.

Quick, Draw! -niminen kokeilu on kaikkien kokeiltavissa osoitteessa quickdraw.withgoogle.com ja se haastaa pelaajansa piirtäämään kuusi erilaista kuvaa 20 sekunnin sykleissä. Peli itse kertoo aina, mitä pelaajan on määrä milloinkin piirtää, minkä jälkeen tekoäly ottaa vallan ja yrittää saada selvää töherryksistä.

Ideana Quick, Draw’n toiminnassa on se, että mitä enemmän peliä pelataan, sitä paremmaksi tekoälyn pitäisi periaatteessa tulla arvauksissaan. Tekoäly ottaa oppia nimittäin kaikista sille piirretyistä kuvista ja pyrkii niiden voimin oppimaan, miltä esimerkiksi kissa voisikaan eri tilanteissa näyttää. Pelin lopussa Quick Draw näyttääkin, millaisin eri tavoin muut ihmiset ovat pelaajalle annettuja asioita piirtäneet.

Quick, Draw on pelattavissa niin hiirtä kuin kosketusnäyttöä käyttäen ja se hyödyntää vastaavaa tunnistusteknologiaa, jota on käytetty myös Google Translaten yhteydessä. Ohessa projektiin tarkemmin sukeltava videoesittely.

Lähde: A.I. Experiments

Lisää luettavaa