Tekeekö EA paluuta Steamiin? Merkkejä tästä on ainakin ilmassa

Vihjeet viittaavat EA:n ainakin jonkinlaisesta paluusta Steamiin.

27.10.2019 09:05

Electronic Arts saattaa olla tekemässä ainakin jonkinlaista paluuta Steamiin. Pelijätti on viimeiset kahdeksan vuotta panostanut pc-puolella yksinomaan omaan Origin-palveluunsa, mutta tuoreet vihjeet antavat ymmärtää, että EA olisi suunnittelemassa ainakin jonkinlaista levittäytymistä pelipalvelujen suhteen.

Yhtenä merkkinä Steam-paluun tapahtumisesta on pidetty EA:n Twitteri-tilillä perjantaina julkaistua videota, jossa ilman sen kummempaa kommenttia näytetään höyryävää kahvikuppia. Videota edelsi muutamaa päivää aikaisemmin joukko Steamin uumenista tehtyjä löytöjä.

Löydöistä yksi isoimpia on Origin-integraatiolla varustettu testisovellus, joka mahdollistaisi Steamista hankittujen pelien pelaamisen Originia käyttäen hieman samaan tapaan, miten Ubisoftin pelit ovat toimineet Uplayn ja Steamin välillä. Merkkejä on löydetty myös The Saboteur -peliin ja Dragon Age II:een liittyvistä tausta-aktiviteeteistä, vaikka pelit eivät ole parhaillaan virallisesti saatavilla Steamista.

Mahdollista on, että vaikka EA palaisikin Steamiin, ei se tarkoita välttämättä yhtiön uusimpien nimikkeiden tuloa pelipalveluun. Pelijätti saattaa sen sijaan silmäillä alustaa potentiaalisena paikkana myydä vanhempia pelejään, jotka ovat vuosien varrella olleet vahvemmin sidottuja Originiin.

Lähde: Polygon, Reddit

Lisää luettavaa