Team Fortress 2 ryhtyy viimein kilpailulliseksi uudella suurpäivityksellään

Team Fortess 2:n ottelunmuodostus on paranemassa viimein uudella päivityksellä. Samalla peli saa pitkään pyydetyn kilpapelitilansa.

6.7.2016 19:41

Valve on jakanut ensimmäisen joukon yksityiskohtia seuraavasta Team Fotress 2:n suurpäivityksestä. Meet your Matchiksi ristitty päivitys on saapumassa peliin näillä näkymin vielä kuluvan viikon aikana ja se tuo mukanaan parikin kaivattua ominaisuutta.

Iso juttu uudessa päivityksessä on erityisesti siihen ujutettu tuore ottelunmuodostusjärjestelmä. Tuoreen ominaisuuden on tarkoitus auttaa pelaajia löytämään helpommin näiden omaa taitotasoa vastaavaa peliseuraa, mitä seurataan esimerkiksi uudella tasojärjestelmällä, joka mahdollistaa levelien keruun peliä pelaamalla. Pelaajia ei heitetä enää myöskään Quickplay-valinnan kautta satunnaisiin keskeneräisiin peleihin, vaan ominaisuuden ensisijaisena tarkoituksena on asettaa pelaajansa aina uuteen 24 pelaajasta koostuvaan verkko-otteluun.

Uuden ottelunmuodostuksen myötä Team Fortress 2 saa vihdoin myös oman virallisen kilpapelitilansa. Kyseisessä tilassa pelaajat keräävät otteluissa pärjäämällä rank-tasoja, jotka kuvastavat näiden pärjäämistä. Niiden yhteydessä näitä palkitaan hyvistä suorituksissa otteluissa myös erinäisillä mitaleilla.

Uutta kilpailutilaa eivät pääse kuitenkaan aivan kaikki pelaamaan, sillä hallusta pitää löytyä sekä pelissä rahaa käyttämällä avautuva TF2 Premium -jäsenyys että myös Steam-tunnukset, joihin on kytketty toimiva puhelinnumero. Jos puhelinnumeroa ei löydy, voi pelitilaan ostaa myös noin kymmenen euron pääsypassin.

Kilpapelitilassa otteluita käydään aina kahden kuuden hengen joukkueen välillä ilman satunnaisia kriittisiä osumia. Kaikki hahmoluokat ja aseet ovat tilassa sallittuja ja samalla myös kaikki haulikoiden ammukset käyttäytyvät aina yhtäläisellä tavalla.

Pienempinä lisinä päivitys tekee myös kolmesta yhteisökartasta, Sunshinesta, Metalworksista ja Swiftwaterista, virallisen osan pelin karttatarjontaa. Aiemmin beetatestissa ollut Pass Time -pelitila julkaistaan samalla myös virallisesti.

Ohessa kevyt tunnelmointitraileri tulevasta. Enemmän kilpailutilasta voi lueskella Team Fortess 2:n kotisivuilta.

Lähde: Team Fortess 2

Lisää luettavaa