Tautien levittämiseen keskittynyt strategiapeli Plague Inc. on noussut uuteen menestykseen koronapandemian myötä, ja nyt siihen onkin tulossa kokonaan uusi pelitila. Uudistus kääntää pelin idean päälaelleen ja laittaa pelaajat tällä kertaa pelastamaan maailman sitä uhkaavalta pandemialta..

Uusi tila on tehty yhteistyönä muun muassa maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntijoiden kanssa. Tasapainottelemaan siinä päästäänkin muun muassa taudin etenemisen ja terveydenhuollon tehostamisen kaltaisten asioiden kanssa. Sosiaalinen eristäytyminen ja karanteenien järjestämiset ovat nekin iso osa torjuntaprosessia.

Uuden tilan kerrotaan olevan ilmainen kaikille Plague Inc. -pelaajille koronaviruspandemian ajan. Tarkkaa julkaisuajankohtaa sillä ei toistaiseksi vielä ole.

Uuden pelitilan paljastamisen yhteydessä pelin luonut Ndemic Creations kertoo, että se on lahjoittanut yhteensä 250 000 dollaria epidemioiden torjuntaa edistävälle Coalition for Epidemic Preparedness Innovations -järjestölle sekä WHO:lle. Tarkoituksena sillä olisi mainostaa järjestöjä vielä myös osana omaa peliään.

– Kahdeksan vuotta sitten en uskonut missään vaiheessa, että oikea elämä muistuttaisi Plague Incia tai että niin monet pelaajat käyttäisivät sitä pärjätäkseen oikean pandemian läpi. Olemme ylpeitä voidessamme tukea WHO:n ja CEPIn tärkeää työtä järjestön tehdessä hommia COVID-19-rokotteen löytämiseksi, Plague Incin luoja James Vaughan kertoo.

Lähde: Ndemic Creations

Lisää luettavaa