Kaikenlaiset ohjainkikat ovat jo vanha vitsi suoratoistopalvelu Twitchissä, mutta silloin tällöin vastaan tulee jotain uutta ja ihmeellistä.

Osuvalla Lipstrike-nimellä palvelussa esiintyvä harrastelija Chloe Desmoineaux on löytänyt mielenkiintoisen keinon toteuttaa itseään klassisen Counter-Strike: Global Offensiven parissa. Neito on muuntanut huulipunansa hauenleukojen avulla näppäräksi peliohjaimeksi, jonka avulla vihollisten lahtaaminen onnistuu kätevästi illan rientoihin laittautumisen ohella.

Kovin monikäyttöinen huulipuna ei toki ole: liikkumisen ja aseiden vaihtamisen Desmoineaux hoitaa hiirellä, mutta itse räiskinnän hän saa suoritettua meikkaamalla. Pelin vaatimat salamannopeat reaktiot eivät juuri toteudu ohjaimen kanssa, joten kovin kilpailuhenkiseen pelaamiseen se ei myöskään sovellu. Matsit ovat silti mielenkiintoista katsottavaa, ja peli- ja pelaajaruutujen tapahtumien välinen kontrasti hämmentää.

Kuten arvata saattaa, naisen performanssitaiteeksi kutsumalla puuhailulla on syvällisempikin viesti. Motherboard-sivustolle antamassaan haastattelussa Desmoineaux avaa ideologiaa projektinsa takana.

– Counter-Strike on niitä pelejä, jotka mielletään miespuoliselle yleisölle sopiviksi. Huulipunaa tytöille, sotapelejä pojille. Hiiteen sellainen, nainen kertoo artikkelissa.

Desmoineauxin menoa voi ihmetellä alle upotetulta videolta.

Lähde: Lipstrike (Twitch), PC Gamer, Motherboard

Lisää luettavaa