Tässä se viimein on – Sony esitteli PlayStation 5:n käyttöliittymän

Aktiviteetteja, ohjauskeskuksia ja muuta!

15.10.2020 21:02

Sony on vihdoin ja viimein esitellyt, miltä PlayStation 5 näyttää käyttöliittymänsä osalta.

Tuoreella videolla paneudutaan muutamiin käyttöliittymän erikoisominaisuuksien, joiden keskiössä toimii niin sanottu Control Center. Kyseessä on normaalin pelinäkymän päälle asetettavissa oleva valikko, joka voi esittää niin kaverilistojen ja latauksessa olevien pelien kaltaista informaatioa, mutta myös pelattavissa olevaa peliä koskevaa aktiviteettitietoa.

Aktiviteettien kautta PS5:n käyttöliittymä osaa muun muassa kertoa, mitä asioita pelaajalla on pelissä vielä tekemättä ja voi jopa tarjota aika-arvion siitä, miten kauan aikaa erilaisten asioiden suorittaminen voi viedä. Aktiviteettien naputtelu voi vaikuttaa myös suoraan pelin tapahtumiin, eli niiden kautta hypätä voi esimerkiksi tiettyyn pelissä olevaan kenttään.

Jotkin pelit voivat tarjota PlayStation Plus -jäsenille myös mahdollisuuden selata läpi aktiviteetteihin luotua vinkkisisältöä.

Varsinaisen kotinäkymän osalta PlayStation 5:n käyttöliittymä muistuttaa etäisesti vanhaa PS4:n vastaavaa, joskin hajanaisia muutoksia on toki tehty. Pelit ja muu media jaotellaan nyt esimerkiksi omiin näkymiinsä ja PlayStation Store -kauppapaikka on integroitu tällä kertaa suoraan käyttöliittymään erillisen sovelluksen sijaan.

Pienempinä asioina tuore video tuo esille vielä esimerkiksi laajennetut ryhmäkeskusteluominaisuudet, jotka tarjoavat ääni-chatin ohella esimerkiksi mahdollisuuden jakaa pelikuvaa uudella tapaa muiden nähtäväksi. Muiden pelaamista tai Control Centerista nähtäviä aktiviteetteja kun kiinnittää suoraan oman pelinäkymänsä osaksi, jolloin niitä voi seurata pelaamisen ohessa.

Aktiviteettien avulla PS5:n käyttöjärjestelmä osaa myös varoittaa pelaajia esimerkiksi mahdollisista spoilereita kaverien jakamissa videoissa ja kuvissa. Pelit kun voivat tunnistaa, onko kuvan saanut pelaaja päässyt vielä kyseiseen vaiheeseen peliä. Toki PS5 ei automaattisesti luokittele kaikkea vielä kohtaamattomia osuuksia heti spoileriksi, vaan tämä tapahtuu kehittäjien tekemien määritysten kautta.

Mitä tulee PS5:llä kaapattavissa oleviin videoihin ja kuviin, luvataan niiden olevan napattavissa 4K-resoluutiolla. Luonnollisesti käyttöliittymä itsessäänkin on suunniteltu erityisesti 4K-käyttöä ajatellen.

PlayStation 5 julkaistaan Suomessa 19. marraskuuta.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa