Tasoloikkahitti Super Meat Boyn musiikit jouduttiin muuttamaan PlayStationeilla

Danny Baranowskyn alkuperäisiä sävellyksiä ei päästä kuulemaan Super Meat Boyn PlayStation-versioissa.

4.10.2015 04:15

Ensi viikon tiistaina PlayStation 4:lle ja Vitalle julkaistava Super Meat Boy tulee kokemaan yhden merkittävän uudistuksen Sonyn alustoilla. Pelistä julkaistu viimeisin PlayStation Blog -kirjoitus on paljastanut, ettei Super Meat Boyn alkuperäinen musiikkiääniraita ole ollenkaan mukana PlayStation-versioissa, vaan se on korvattu kokonaan uusilla kappaleilla.

Uutta musiikkia PlayStation-versioon ovat olleet säveltämässä niin Plants vs. Zombiesista tuttu Laura Shigihara, The Binding of Isaac: Rebirthiin musiikit luonut Ridiculon-kaksikko Matthias Bossi ja Jon Evans kuin myös Hotline Miamissa kuultu David ”Scattle” Scatliffe. Kunkin säveltäjän on kuvailtu olleen suuri Meat Boy -fani jo ennen projektiin liittymistä.

Ohessa maistiaisena yksi Ridiculonin sävellyksistä.

Alunperin Super Meat Boyn musiikeista vastasi Danny Baranowsky, jota on sittemmin kuultu myös alkuperäisessä The Binding of Isaacissa ja Crypt of the NecroDancerissa. Baranowskyn virallisen blogin mukaan hänen sävellyksiään yritettiin kyllä alkujaan saada osaksi myös Super Meat Boyn PlayStation-versioita, mutta mies päätyi kieltäytymään musiikkiensa lisenssoimisesta, koska ei nähnyt hänelle tehtyjä tarjouksia tarpeeksi kiinnostavina.

Blogissaan Baranowsky nostaa kylläkin lisäksi esille, että hän teki jo pari vuotta sitten päätöksen, ettei hän enää tekisi yhteistyötä Super Meat Boy -kehittäjien Edmund McMillenin ja Tommy Refenesin kanssa. Syitä tälle löytyy Baranowskyn mukaan useita, joskaan yhtäkään hän ei ole kokenut tarpeelliseksi listata. Hänen mukaansa päätös ei johdu kuitenkaan minkäänlaisista luovista erimielisyyksistä – ainakaan hänen oman ymmärryksensä mukaan.

Alunperin Super Meat Boy julkaistiin vuonna 2010 sekä Xbox 360:lle että pc:lle. PlayStationeille saapuessaan peli liittyy samantien lokakuun PlayStation Plus -pelitarjontaan.

Lähde: PlayStation Blog, Danny Baranowsky

Lisää luettavaa