Tapaa ihmiset ikonisen roolipelitaiteen takana – minidokumentti Final Fantasy -sarjan taiteilijaveteraaneista on nyt kaikkien katsottavissa

Yoshitaka Amano ja Kazuko Shibuya pääsevät ääneen Final Fantasyn hahmotaiteen historiaa kevyesti käsitteleväsäs minidokkarissa.

17.8.2021 23:52

Final Fantasy -sarjan ensimmäisien osien hahmotaiteesta ja niiden keskeisistä luojista kertova minidokumentti on saanut julkaisunsa YouTubessa.

Dokumenttiryhmä Archipelin noin 12-minuuttinen video Yoshitaka Amano, Kazuko Shibuya – from paper to pixel nostaa nimensä mukaisesti jalustalle taitelijat Yoshitaka Amanon ja Kazuko Shibuyan, joilla on ollut keskeinen rooli Final Fantasy -sarjan hahmosuunnittelun kuin sarjan yleisilmeenkin hahmottamisessa. Amano tunnetaan eloisan yksityiskohtaisista kuvituksistaan, jotka ovat komistaneet usein myös Final Fantasy -pelien kansia, kun taas Shibuya on vastannut isosti hahmojen ja maailmojen henkiinherättämisessä pikselitaiteen muodossa.

Minidokkari sivuaa aiheiltaan muun muassa kaksikon alkuaikoja pelialalla sekä työskentelyprosesseja, joilla ikoniset taideteokset ovat saaneet syntynsä. Video on nähtävissä alta. Englanninkieliset tekstit siihen saa käyttöönsä oikeasta alakulmasta.

Archipelin dokumentit ovat aiemmin käsitelleet myös muun muassa NieR-luoja Yoko Taroa, Yakuza-kehittäjä Toshihori Nagoshia ja Guilty Gear -veteraani Daisuke Ishiwataria. Ne eivät rajoitu myöskään täysin pelien tekemiseen. Lisää dokumentteja löytää niin Archipelin omalta viralliselta kanavalta että Cutscenes-kanavalta.

Lisää luettavaa