Tämän viikon oudot pelijulkaisut: pierusota, Final Fantasy -pilkkaa ja trilleri Suomessa

Outo on peliviikko. Katso listaa ja hämmästy.

12.5.2014 15:35

Pelivuoden suurtapahtuma E3 lähestyy, ja ehkäpä siksi isommat pelijulkaisijat säästelevät paukkujaan. Se ei kuitenkaan hidasta indiestudioita, jotka julkaisevat tällä viikolla toinen toistaan oudompia tekeleitä.

Maanantai 12. toukokuuta:

Chronology (pc)

Viiksekäs keksijä pompahtelee pulmahyppelyssä etanakamun kanssa. Tekijät kertovat saaneensa vaikutteita Hayao Miyazakin elokuvista, kuten Totorosta.

The Last Tinker: City of Colors (pc)

Nuori poika palauttaa värit ja elämänilon ankeaan maailmaan. Värikäs hyppely kehuu saaneensa vaikutteita Jak and Daxterin ja Banjo Kazooien kaltaisista peleistä.

Tiistai 13. toukokuuta:

Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends (pc-versio)

TECMOn kiinalaissaagassa hakataan jälleen lukemattomia rivisolttuja yhtenä kansalliseepoksen sankareista. PC-versiota saatiin odottaa näinkin kauan.

Memento Mori 2 (pc)

Seikkailupelin muotoon puetussa rikostrillerissä vieraillaan monissa eksoottisissa paikoissa, kuten Suomessa. Torilla tavataan!

Keskiviikko 14. toukokuuta

Organic Panic (pc)

Luomusafkat taistelevat juustoisia liharoistoja vastaan fysiikkapohjaisessa toimintahyppelyssa. 

Super Time Force

Capy Gamesin pitkään kehityksessä viipyillyt 2D-räiskintä ottaa aikamatkan haltuunsa luodakseen yksin pelattavan yhteistyöpelin. Peli nähdään niin Xbox Onella kuin Xbox 360:lläkin.

Torstai 15. toukokuuta

Fearless Fantasy (pc)

Leon, maailman vaarallisin palkkasoturi rankaisee mutantteja Final Fantasya parodioivassa huumoripelissä. Squaren touhuihin kyllästyneet ja FF-fanit saattavat saada täältä tarpeellista lohtua.

Orc Attack: Flatulent Rebellion (pc)

Ihmisten kikkailuun hermostuneet örkit lähettävät neljä pierevää supersankariaan taistoon. Luvassa on humoristista nelinpeliä ja kaasukomboja.

Battleblock Theater (pc, mac)

Ylistetty co-op riehunta pääsee Steamiin. Kannattaa katsoa vähintään pelin trailerit, jotka ovat taidetta sinänsä.

Dreadout (pc)

Opiskelijatyttö Linda hortoilee aavekaupungissa. Sellainen ei yleensä pääty hyvin. Japanin tai USA:n sijasta kauhu kumpuaa tällä kertaa Indonesian aavetarinoista.

Perjantai 16. toukokuuta:

Kirby Triple Deluxe (3DS)

Viikon ainoa varsinainen valtavirran pelijulkaisu ei ole sekään kovin tavanomainen. Nintendon oudoin sankari Kirby on vaaleanpunainen pallo, joka syö vihollisensa kuin jätti-imuri ja varastaa näiden voimat. Uuden pelin erikoisuus on hypernova-tila, jossa Kirby ahmii kaiken irtaimiston ja repii puutkin maasta juurineen.

Lisää luettavaa