Pienikokoisia tehotietokoneita valmistava Xi3 on julkistanut kehitysasteella olevan olohuonetietokoneen Las Vegasissa järjestettävillä ja juuri alkaneilla CES-messuilla.

Mielenkiintoisen julkistuksesta tekee pelikehittäjä ja Steam-kauppapaikkan omistavan Valven osuus paljastuksessa. Valve nimittäin on lehdistötiedotteen mukaan sijoittanut yhtiöön tai sen tuotekehitykseen vielä määrittelemättömän summan.

Verkkolähteiden mukaan maailman suurimmilla kuluttajaelektroniikkamessuilla esitelty, koodinimellä Piston (suomeksi mäntä) kulkeva minipc olisi paljon huhuttu Valven SteamBox -konsoli.

Piston-konsolipc onkin optimoitu toimimaan Steamin ja Big Picture -tilan kanssa, ja se tukee teräväpiirtotarkkuuksia.

– Tämä päivä aloittaa uuden aikakauden Xi3:lla, sanoo toimitusjohtaja Jason Sullivan.

– Tämä uusi vielä kehitysvaiheessa oleva tuote antaa käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää suuria teräväpiirtotelevisioitaan tietokonepelikokemuksissa. Voimme tarjota väylän tuhansien pelien pariin laitteella, joka ylittää johtavien pelikonsolien ominaisuudet mahtuen samalla kämmenellesi.

Teknisistä ominaisuuksista ei ole vielä saatu vahvistusta, mutta pelilaite on suunniteltu modulaariseksi järjestelmäksi, jonka suoritinta, käyttömuistia ja kiintolevyä voidaan päivittää komponentteja vaihtamalla.

Lähteet: Polygon, GameSpy, Kotaku, GameInformer

Lisää luettavaa