Tältä yltiöharvinainen Nintendo PlayStation -retroaarre näyttää toiminnassa

Yksi maailman harvinaisimmista konsolilöydöksistä toimii edelleen.

9.11.2015 11:06

Rapakon takaa kantautuu retroharrastajien sydäntä lämmittäviä kaikuja menneisyydestä.

Moni tietää PlayStationin aloittaneen taipaleensa Nintendon ja Sonyn yhteistyöprojektina, mutta tarina tunnetaan tätä nykyä pitkälti kaukaisena legendana. Viime kesänä ihmiskunnan pölyisimmistä retrokätköistä kaivettiin kuitenkin prototyyppikonsoli, jonka kerrottiin olevan yksi kahdestasadasta 80- ja 90-lukujen taitteessa valmistetusta ”Nintendo PlayStationista”.

Vaikka kaikki levyasemaa ja logopainatuksia myöten oli kohdillaan väitettyä prototyyppiä tarkastellessa, moni kyynikko otti uutisen vastaan epäuskoisena. Elektroniikkasivusto Engadget on nyt kuitenkin jäljittänyt konsolin omistajat ja käytännössä varmistanut vempeleen aitouden retrokonsoliteknikko Daniel Cheungin avulla. Vaikka konsoli pyörittää SNES-pelejä edelleen, sen levyasema vaikuttaa läpivalaisun perusteella olevan toimintakyvytön ohjelmistotasolla.

– Näyttää vähän siltä, että se on saatettu kytkeä pois päältä tarkoituksella, konsolin omistava Dan Diebold totesi Engadgetille.

Videokuvaa ultraharvinaisesta konsolista toiminnassa voi katsastaa alta, ja rautaa voi ihailla myös yllä olevan kuvagallerian kautta.

Lähde: Engadget, Eurogamer

Lisää luettavaa