Tältä näytti peruutetuksi päätynyt Crash Team Racing 2010

Vuodelle 2010 tähdätystä uudesta Crash Team Racingista näyttää saapuneen nettiin prototyyppivideo. Sopivasti hiljattain vanha Rare-kehittäjä Lee Musgrave paljasti myös, mitä kävi GameCuben Donkey Kong Racingille.

9.3.2014 20:24

PlayStationin maskottinakin aikoinaan tunnettu Crash Bandicoot on viettänyt hiljaiseloa jo tovin. Nykyisellään Activision omistuksessa oleva pussimäyrä seikkaili viimeksi iOS:llä vuonna 2010 Crash Bandicoot Nitro Kart 2 -ajopelissä, joka oli vähällä saada tukea konsoleilla samoihin aikoihin myös uudesta tasoloikkapelistä sekä kokonaan uudesta High Impact Studiosin kehittämästä Crash Team Racing – henkisestä ajelusta.

Molemmat edellä mainituista peleistä päätyivät kuitenkin ajan myötä peruutetuiksi ja viimeisten vuosien aikana niistä on lähinnä nähty vain pientä prototyyppimateriaalia aina silloin tällöin. Nyt uusimpaan Crash Team Racingiin liittyen fanisivusto Crash Mania on onnistunut kuitenkin saamaan käsiinsä jopa pari minuuttia kestävän videon, joka näyttäisi esittelevän varsinaista pelikuvaa peruutetusta tuotoksesta.

Videolla esittelyssä nähdään neljä pelattavaa hahmoa, jotka ajelun keskellä tekevät sekä temppuja että myös häiritsevät kanssakilpailijoitaan erikoisiskuilla. Huomattava nähtävillä oleva ominaisuus on toki lisäksi myös autoille tehtävät muokkaustoimet, joiden myötä ajoneuvoihin voi liittää erilaisia kykyjä. Niiden avulla radoista on puolestaan mahdollista löytää vaihtoehtoisia kulkureittejä.

Crash Team Racing -videon myötä viime aikoina tarjolla on ollut varsin rutkasti informaatiota peruutettuihin arcade-ajeluihin liittyen. Hiljattain pelisivusto Nintendo Life julkaisi nimittäin myös vanhan Rare-kehittäjä Lee Musgraven haastattelun, jossa nostettiin esiin läjäpäin yksityiskohtia GameCubelle vuonna 2001 julkistetusta Donkey Kong Racing -pelistä. Haastattelun mukaan peliin oltiin muun muassa ujuttamassa mukaan mahdollisuutta vaihtaa ajoneuvoja kilpaillessa, minkä myötä pelaajille annettiin mahdollisuuksia lähestyä erilaisia kisatilanteita tarvittaessa esimerkiksi joka voimaa tai ketteryyttä käyttäen.

Donkey Kong Racingin kehitys peruuntui, kun Microsoft osti Raren. Brittistudiossa peliä yritettiin kuitenkin muovata uudelleen myös Xboxille ja myöhemmin Xbox 360:lle. Matkan varrella se alkoikin samalla muistuttaa aina vain enemmän söpöhköä Grand Theft Auto III:n inspiroimaa avoimen maailman peliä, kunnes se ajan myötä lopulta päätettiin kaikessa hiljaisuudessa perua.

Ohessa vielä muistutuksena vanha promovideo Donkey Kong Racingista.

Lähde: Crash Mania, Nintendo Life

Lisää luettavaa