Tältä näytti miljoonan dollarin Taru sormusten herrasta -pelidemo, joka ei lopulta johtanut mihinkään

Traveller's Tales halusi tehdä muutakin kuin Lego-pelejä.

28.6.2020 09:08

Peliyhtiö Traveller’s Tales on tunnettu pitkään lähinnä Lego-aiheisista peleistään, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi yrittänyt tehdä aina silloin tällöin jotain muutakin. Yhtiön perustaja Jon Burton paljastikin hiljattain lyhyellä videolla, että vuonna 2008 Traveller’s Tales työsti puolen vuoden ajan miljoonan dollarin hintaiseksi äitynyttä demoprojektia, jolla se toivoi saavansa vastuulleen Hobitti-elokuviin pohjautuvan pelin, joka ei kuuluisi osaksi sen Lego-sarjaa.

Projekti koostui useasta Taru sormusen herrasta -elokuvien mukaan teemoitetusta osuudesta, joissa muun muassa hiippailliin Frodolla, taisteltiin Balrogia vastaan Gandalfilla sekä otettiin velhotaistelussa yhteen Sarumanin kanssa. Esittelyversiot pyörivät Xbox 360:llä.

Helmikuussa 2009 Burton suuntasikin Uuteen-Seelantiin tapaamaan Peter Jacksonia ja Hobitti-projektiin vielä tuolloin kiinnitettynä ollutta Guillermo del Toroa esitelläkseen luomuksensa. Burtonin mukaan demo sai positiivisen vastaanoton, mutta lopulta Traveller’s Talesin visioima peli ei päässyt toteutumaan. Isoksi ongelmaksi muodostui Warner Brosin halu luoda mieluummin peli, joka sijoittuisi Hobitti-elokuvien kanssa samaan maailmaan ja aikaan, mutta eri tapahtumiin. Tämä ei miellyttänyt Burtonia.

Jälkiviisaana Burton toteaa, että projektin jääminen toteutumatta oli lopulta Traveller’s Talesille todennäköisesti parempi päätös ottaen huomioon elokuvahankkeen kokemat mutkat ja ulos saatujen leffojen laadun. Burton myöntää, että demoprojekti meni studion osalta överiksi, mutta puolustelee myös, kuinka nähty vaiva vain korosti sitä, miten kovasti hän olisi halunnut päästä tekemään kaavailemansa pelin.

Lopulta Traveller’s Tales päätyi tekemään Lego-aiheisen pelin niin Taru sormusten herrasta– kuin Hobitti-elokuvista.

Lisää luettavaa