Tältä näytti Doom-kehittäjien luoma pc-versio Super Mario Bros 3:sta – katso video!

John Romero on julkaissut tuoretta pelikuvaa Super Mario Bros 3:n pc-käännöksestä, jota mies työsti muun muassa yhdessä John Carmackin kanssa ennen id Softwaren perustamista.

14.12.2015 22:18

Id Softwaren tasoloikkapelisarja Commander Keen on tänään maanantaina saavuttanut kunnioitettavan 25 vuoden iän. Pelin ohjelmoijiin lukeutuva kehittäjä John Romero ei olekaan jättänyt asiaa huomioimatta, vaan Keenin syntymäpäivien kunniaksi mies on tarjonnut nyt mielenkiintoisen vilkaisun pelin historiaan.

Videopalvelu Vimeossa Romero julkaisi maanantaina videopätkän, joka esittelee pelikuvaa id Softwaren perustajien vuonna 1990 tekemästä Super Mario Bros 3:n pc-käännöksen demosta. Romerolle, John Carmackille ja kumppaneille demo oli aikoinaan iso asia, sillä sulavasti sivuttain vierineen tasoloikkapelin teko pc:llä ei ollut mikään yksinkertainen temppu. Kehittäjät lähettivätkin toiveikkaana demonsa aikoinaan jopa Nintendolle pällisteltäväksi, mutta Kioton pelijätti ei tuolloin syttynyt sitten ollenkaan ajatukselle, että Mario voisi loikkia vielä muillakin kuin Nintendon omilla alustoilla.

Jouduttuaan jättämään Marion taakseen syntynsä id Softwaren käsissä saikin lopulta juuri Commander Keen, joka olikin yhtiölle jo eräänlainen lähtölaukaus kohti mainetta ja mammonaa. Myöhemminhän yhtiöltä saatiin maailmaan myös sellaisia pelejä kuin Wolfenstein 3D, Doom ja Quake.

Lähde: John Romero (Twitter)

Lisää luettavaa