Tältä näyttää Pokémon-roolipelien lähitulevaisuus – Pokémon Legends: Arceus sekä Diamond- ja Pearl-uusioversiot esiteltiin uutuusvideoin

Uusittua taistelua, rytmipelaamista ja maanalaisia seikkailua!

18.8.2021 15:24

Pokémon Company on esitellyt entistäki laajemmin seuraavat isommat Pokémon-roolipelit.

Sekä Pokémon Legends: Arceus että uusioversioseikkailut Brilliant Diamond ja Shining Pearl saivat uudet traileri osana viimeisintä Pokémon Present -verkkolähetystä, jossa paneuduttiin myös syvemmin uutuusvideoilla esille tuotuihin ominaisuuksiin.

Brilliant Diamondin ja Shining Pearlin osalta peleihin vahvistettiin joukko sivuaktiviteetteja, joita edustavat niin rytmipelimäiset Super Contest Show -kilpailut että mittavan Grand Underground -tunneliston tutkiminen. Grand Undergroundilta odottaa sopii muun muassa fossiilien metsästämistä ja oman maanalaisen tukikohdan rakentamista, mutta löytyypä sen sisuksista myös hideaway-alueita, joissa pyydystämään päästään Sinnoh-alueen ulkopuolisia hirviöitä pelaajan tukikohtiin asetettuihin patsaisiin perustuen.

Diamondin ja Pearlin uusioversiot tähtäävät myös muutamien kustomointimahdollisuuksien tarjoamiseen. Muokkaamaan päästään niin oman pelihahmon asustusta kuin efektejä, jotka ilmenevät pokémonien ilmestyessä taistelukentälle.

Pokémon Legends: Arceuksen osalta Pokémon Presents -lähetys tarjosi enemmän yleisluontoista informaatiota tulevasta seikkailusta. Historiallinen seikkailu usuttaa pelaajat tutkimaan aiempaa avoimempaa pelimaailmaa osana Galaxy-tutkimusjoukkoa, mikä pitää sisällään niin erilaisten pelaajalle annettujen tutkimustehtävien suorittamista kuin pelimaailman pokémon-kannan tutkimista ja pyydystämistä.

Vastaan tulevat villit hirviöt voivat reagoida pelaajaan eri tavoin ja osa rauhallisemmista otuksista onkin pyydystettävissä myös ilman taistelemista. Aggressiivisempia yksilöitä tulee sen sijaan varoa tavanomaista kovemmin, sillä pokémonit voivat hyökätä pelaajahahmon kimppuun ja pakottaa tämän palaamaan lepopisteelleen. Näitä vastaan voi onneksi taistella muita hirviöitä käyttäen, mikä tapahtuu hieman aiemmasta poikkeavalla tavalla.

Vuoropohjaisuus on laitettu taisteluissa ennen kaikkea uusiksi. Nopeammat hirviöt saattavat Pokémon Legendsissa pystyä toimimaan esimerkiksi kaksi kertaa putkeen, mistä informoidaan ruudun oikeassa laidassa näkyvän vuorolistan avulla. Hirviöidensä toimintanopeuteen voi myös vaikuttaa käskemällä pokémoneja tekemään hyökkäyksiä kahta eri erikoistyyliä hyödyntäen. Strong-tyyli voimistaa iskua mutta hidastaa toimintanopeutta, kun taas agile-tyyli heikentää hyökkäystä mutta antaa mahdollisuuden toimia seuraavan kerran nopeammin.

Ohessa pelien trailerit sekä Pokémon Present -lähetys kokonaisuudessaan. Brilliant Diamond ja Shining Pearlin esitys käynnistyy kohdasta 5:50 ja Pokémon Legendsia käsittelevä osuus kohdasta 15:00. Peleistä Brilliant Diamond ja Shining Pearlin tuodaan Switchille 19. marraskuuta ja Pokémon Legends: Arceus 28. tammikuuta.

Lisää luettavaa