Tällainen oli Donkey Kong Country -kehittäjien peruutettu roolipeli Dream – katso video

Rare on tarjonnut virallisen videoesittelyn alkujaan Super Nintendolle kaavaillusta Dream-pelistään, josta myöhemmin muotoutui Banjo-Kazooie.

23.12.2015 14:28

Brittiläinen pelitalo Rare on tarjonnut virallisen katsauksen sen vuosia sitten peruttuun Dream-peliprojektiin. Alunperin Super Nintendolle suunniteltu ja myöhemmin myös Nintendo 64:lle kaavailtu peli on historiallisesti siinä mielessä kiehtova tuotos, että sen pohjalta Rare päätyi luomaan lopulta ensimmäisen Banjo-Kazooie-pelinsä.

Syntynsä Dream sai Donkey Kong Countryn grafiikkateknologiaa hyödyntäneenä sivulta kuvattuna rooli- ja seikkailupelikokemuksena, jossa nuori poika ja tämän koiraystävä seikkailivat piraattiteemaisessa fantasiamaailmassa. Myöhemmin peli kehittyi kolmiulotteisia maailmoja hyödyntäväksi koettelemukseksi, jossa kehittäjät halusivat käyttää hieman eläimellisempää sankaria.

Dreamin ohella video esittelee varhaista Banjo-Kazooien versiota, jossa pelattavuus mukaili enemmän 2,5-ulotteista maailmaa kuin täysin vapaata 3D:tä. Videon yhteydessä Rare-konkarit Gregg Mayles, Ed Bryan ja Paul Machacek kertovat myös hieman, millaisia muistoja Dream ja siitä syntynyt Banjo ovat miehissä herättäneet.

Video on luotu aiemmin kesällä Xbox Onelle saapuneen Rare Replay -pelikokoelmapaketin innoittamana. Vastaavanlaisia dokumenttejä löytyy enemmänkin sekä Raren YouTube-sivulta että myös Rare Replayn sisuksista. Esimerkiksi Conker’s Bad Fur Dayta edeltänyt söpö Twelve Tales: Conker 64 -raakilepeli on saanut myös oman virallisen YouTube esittelynsä.

Lisää luettavaa