Taktiikkaroolipelien moderni klassikko Valkyria Chronicles palaa PS4:llä

Sega ei ole kuopannut Valkyria Chronicles -sarjaa. Ainakin Japaniin tuloaan tekee sekä kokonaan uusi sarjan osa että myös ensimmäisen pelin remasteroitu versio.

18.11.2015 02:25

Sega on puhaltamassa uutta eloa strategiseen Valkyria Chronicles -roolipelisarjaansa. Japanilaislehti Famitsun uusimmassa numerossa yhtiö on tuonut julki sekä kokonaan uuden sarjan osan nimeltä Valkyria: Azure Revolution että myös remasteroidun version alkuperäisestä vuonna 2008 PlayStation 3:lle julkaisusta sarjan ensimmäisestä osasta.

Kummatkin peleistä ovat saapumassa PlayStation 4:lle.

Ensimmäisenä julkaisunsa kaksikosta saa Valkyria Chronicles Remaster, joka kiikutetaan Japaniin 10. helmikuuta. Alkuperäisen Valkyria Chroniclesin ehostettu versio on varustettu tietenkin aiempaa terävämmällä ulkoasulla ja trophy-tuella, kuten myös kaikella alkuperäispeliin julkaistulla lisäsisällöllä. Samalla Valkyria Chronicles Remaster tarjoaa ostajilleen myös demon Valkyria: Azure Revolutionista.

Mitä tulee japanilaisissa kaupoissa ensi vuoden talvena nähtävään Valkyria: Azure Revolutioniin, kehittää sitä Wild Arms -sarjasta tuttu pelistudio Media Vision. Peli on järjestyksessään neljäs Valkyria Chronicles -sarjan osa ja sen taistelujärjestelmää on tähän mennessä kuvailtu ensisijaisesti reaaliaikaiseksi kokonaisuudeksi. Strategia- ja roolipelivetoisia elementtejä pelistä ei olla ilmeisesti tyystin kuitenkaan unohdettu.

Toistaiseksi Sega ei ole vielä vahvistanut kumpaakaan peleistä länsimaihin.

Viimeksi Segan rakastettu pelisarja näytti elonmerkkejä viime vuonna, kun ensimmäinen Valkyria Chronicles julkaistiin uudellen Steamissa. Pelin pc-versio on otettu vastaan varsin suurien kehujen kera, mikä herättää toivoa siitä, että ehkä pelisarjalla on vielä lännessäkin tulevaisuus.

Tähän mennessä Valkyria Chronicles -peleistä vain sarjan kolmatta osaa ei olla saatu virallisesti länteen. Valkyria Chronicles II:n tapaan kyseessä oli PSP-peli. Valkyria Chronicles II tuotiin markkinoille alkujaan vuonna 2010, kun taas kolmososa seurasi perässä vuotta myöhemmin.

Lähde: Gematsu, Siliconera

Lisää luettavaa