Rockstar Gamesinkin emoyhtiönä tunnetun Take-Two Interactiven toimitusjohtaja Strauss Zelnick on innostunut digitaalisista keräilytavaroista, mutta ei usko nosteessa olevan lohkoketjun olevan ainoa ratkaisu.

Zelnick on tunnettu avoimista, mutta kiistanalaisista mielipiteistään. Muutama vuosi sitten hän totesi, ettei Fortnite ole koskaan vaikuttanut peliteollisuuteen ja ettei Xbox Game Passin kaltaisista tilauspalveluista koskaan tulisi ensisijainen pelien jakelumenetelmä. Nyt Zelnick on julistanut epäilevänsä metaversumeja, mutta uskovansa vahvasti NFT:ihin, vaikkakaan ei niiden nykyisessä muodossa.

– Jos uskot keräiltäviin fyysisiin tavaroihin, en tiedä, miksi et uskoisi keräiltäviin digitaalisiin tavaroihin. Lohkoketjuvaltuutus, mitä NFT todella on, on yksi tapa – ei ainoa tapa – todentaa jonkin asian harvinaisuus, Zelnick toteaa.

Zelnick myöntää olevansa ”suuri NFT-uskovainen”, mutta painottaa, ettei digitaalisuus tai NFT takaa millekään kasvavaa arvoa.

– Jotta NFT olisi arvokas ja kestävä, sen on löydyttävä harvinaisuuden ja laadun sekä harvinaisuuden ja arvon risteyksestä. Kaikissa NFT:issä on varmasti harvinaisuutta, mutta en ole varma, onko niissä arvoa, Zelnick pohtii asian ongelmallisuutta.

NFT:t ovat herättäneet vastustusta pääasiassa ympäristövaikutustensa vuoksi. Zelnick kuitenkin uskoo, että vähäenergisia ratkaisuja löydetään tulevaisuudessa kryptovaluutan ulkopuolelta.

Myös EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson hehkutti vastikään lohkoketjuteknologioiden ja NFT:iden olevan pelialan tulevaisuutta. Ubisoft on niin ikään paljastanut kaavailevansa lohkoketjuteknologian tuomista peleihinsä, kun taas Valve on kokonaan kieltänyt NFT:t ja kryptovaluutat Steamista.

Lähde: Gamesindustry.biz

Lisää luettavaa