King of Dragon Pass saa jatkoa pitkän odotuksen jälkeen, ja asialla ovat alkuperäiset tekijät.

Kulttimainetta nauttiva fantasiapeli Lohikäärmesolan kuninkaasta täyttää 15 vuotta. Aluksi pc:lle ja äskettäin mm. iOS- ja Android-alustoille ilmestynyt peli yhdisti aikoinaan ennennäkemättömällä tavalla strategiapelaamista, roolipelaamista ja puhdasta tarinankerrontaa, ja se antoi pelaajan ohjata kokonaista viikinkiheimoa omituisessa fantasiamaailmassa.

Dragon Pass ei ole suomalainen peli, mutta sillä ja Suomella on vahvat siteet. Alkuperäinen pc-versio menestyi Suomessa paremmin kuin muualla väkilukuun suhteutettuna, ja Suomi-menestys jatkui myöhemmin mobiiliversiossa, jonka tekemisessä auttoivat suomalaiset pelintekijät. Pelin Glorantha-maailmassa seikkailtiin myös pöytäroolipelien kulta-aikaan suomennetussa RuneQuest-roolipelissä.

Dragon Pass -luoja David Dunhamin mukaan alkuperäiset tekijät työstävät nyt ”henkistä jatkoa” pelille, ja mukana on esimerkiksi arvostettu roolipelisuunnittelija ja -kirjoittaja Robin D. Laws. Projekti kulkee työnimellä Six Ages, ja se on Gloranthan fantasiamaailmaan sijoittuva ja tarinankerrontaa painottava peli. Projekti on vasta varhaisessa vaiheessa, ja peli julkaistaan tekijöiden arvion mukaan 2016.

Lähde: David Dunham / A-Sharp

Lisää luettavaa