Taas tehtiin suomalaista esports-historiaa: Team Liquid voitti palkintopotiltaan ennätyksellisen The International -turnauksen

Suomalaisen Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen Dota 2 -joukkue Team Liquid on voittanut Valven The International -suurturnauksen.

13.8.2017 11:08

Team Liquid on voittanut tänä vuonna Dota 2 -suurturnaus The Internationalin. Joukkue päihitti finaalissa sitä vastaan asettuneen kiinalaisen Newbee-joukkueen suvereenisti otteluin 3-0.

Suomalaisittain Liquidin voitto on huomattava, sillä joukkuetta oli mukana edustamassa 22-vuotias Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen. Tämä on ensimmäinen kerta The Internationalin seitsemänvuotisessa historiassa, kun suomalainen on ollut mukana voittamassa turnausta.

Joukkueen muita pelaajia olivat bulgarialainen Ivan Borislavov ”MinD_ContRol” Ivanov, libanonilainen Maroun ”GH” Merhej, saksalainen Kuro ”KuroKy” Salehi Takhasomi ja jordanialainen Amer ”Miracle-” Al-Barkawi.

Team Liquidin matka The Internationalin finaalin ei ollut turnauksen päätapahtumassa helppo. Joukkue hävisi lohkovaiheen jälkeen ensimmäiset pelinsä kiinalaistaustaiselle Invictus Gamingille ja joutui näin ollen kamppailemaan tiensä läpi finaaliin voittamalla viisi muuta ottelua alemmassa turnausryhmässä. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun päätapahtuman ensimmäisellä kierroksella hävinnyt joukkue on noussut takaisin The Internationalin voittoon ja vieläpä puhtaalla finaalipelillä.

The Internationalissa oli mukana myös toinen suomalaispelaaja Jesse ”JerAx” Vainikka. Mies edusti turnauksessa jaetulle seitsemännelle sijalle päässyttä OG-joukkuetta. Kaiken kaikkiaan The Internationalissa oli mukana tänä vuonna 18 joukkuetta, joista ensimmäiset kaksi karsittiin päätapahtumaa edeltäneessä lohkovaiheessa.

Kaikista turnaukseen osallistuneista 18 joukkueesta kuusi kutsuttiin mukaan suoraan Valven toimesta, kun loput paikat valittiin karsinnoilla. Team Liquid, OG ja Newbee kuuluivat kaikki suoran kutsun saaneisiin tiimeihin.

The International on ollut useamman vuoden peräkkäin palkintopotiltaan selvästi suurin elektroninen urheilutapahtuma koskaan. Turnauksen palkintopotti oli tänä vuonna reilut 24 miljoonaa dollaria, josta voittajajoukkue pokkasi reilut kymmenen miljoonaa. Palkintopotti on taas isoilta osin koottu Dota 2 -pelaajille myydyn interaktiivisen Battle Pass -turnauspassin tuotoista.

Otteluiltaan The Internationalin päätapahtuma näytti seuraavalta. Kuvan saa suuremmaksi sitä klikkaamalla.

Lisää luettavaa