Taas heiluu mono Roviolla – kolmannes työntekijöistä lentämässä pihalle

Rovio on irtisanomassa jälleen työvoimaansa haastavan vuoden seurauksena. Tällä kertaa uhattuna on peräti 260 työpaikkaa.

26.8.2015 22:04

Kotimainen viihdeyhtiö Rovio valmistautuu irtisanomaan jälleen merkittävän osan työntekijöistään. Yhtiön mukaan se suunnittelee parhaillaan organisaatiouudistusta, jonka seurauksena se saattaa joutua karsimaan peräti 260 työpaikkaa eli noin kolmanneksen työvoimastaan.

– Rovion kasvu ja sen nopeus ovat olleet poikkeukselliset. Maailmassa ei ole toista yritystä, joka olisi laajentanut pelialalta elokuvabisnekseen. Olemme myös pelottomasti kokeilleet monia eri asioita, mutta valitettavasti nykyinen kilpailutilanne vaatii fokusointia. Siksi keskitymme nyt siihen, missä olemme parhaimmillamme: luomaan mahtavia pelikokemuksia, tuottamaan uskomattoman hienon animaatioelokuvan ja ilahduttamaan fanejamme laadukkailla kuluttajatuotteilla, Rovion toimitusjohtaja Pekka Rantala selittää.

Angry Birds -elokuvan tuotantopuolta lukuunottamatta irtisanomiset kohdistuvat koko yhtiöön. Suomessa uhattuna on enintään 230 työpaikkaa. 

Rovion mukaan kuluva vuosi on ollut sille haastava. Yhtiö yritti yksinkertaistaa organisaatiotaan jo aiemmin alkuvuodesta irtisanoen tuolloin hieman reilut sata henkeä, mutta tästäkin huolimatta sekä yhtiön liikevaihto että tulos ovat jäämässä nyt vuoden 2015 osalta odotettua pienemmäksi.

Angry Birds -elokuvan siintäessä edelleen ensi vuoden puolella on yhtiön viimeisin suuri julkaisu ollut heinäkuun lopulla saapunut Angry Birds 2. Elokuun puolivälissä yhtiö kertoi, että ilmaiseksi pelattavaa peliä on ladattu jo reilut 30 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Rovio

Lisää luettavaa