Syvällistä strategiaa kannettavaan kuosiin? Paradox Interactive avasi oman mobiilistudion

Paradox Interactive haluaa panostaa jatkossa mobiiliin laajemmin. Se onkin perustanut nyt oman mobiilistudionsa.

21.5.2017 13:16

Ruotsalainen pelitalo Paradox Interactive on laajentamassa toimintaansa vahvemmin mobiilikehitykseen. Malmön kaupunkiin yhtiö on nyt viimeisimpänä avannut kokonaan uuden studion, jonka tarkoituksena on keskittyä nimenomaan mobiilipelien luomiseen.

– Suunnitelmanamme on tuoda ikoninen Paradox-tyyli mobiilipelaajille laajan pelikatalogin muodossa. Tämän saavuttaaksemme on tärkeää, että palkkaamme juuri oikeita ihmisiä – ihmisiä, jotka pystyvät tarjoamaan kovan luokan strategisia nimikkeitä, joista olemme tulleet tutuiksi pc:llä, Paradoxin mobiilipomo Kim Nordström kertoo.

Mälmön studion keskittyessä mobiilipelien tekemiseen pitää Tukholman päämaja vastuullaan vuorostaan mobiilipelien julkaisuhommia. Piakkoin se onkin tuomassa iOS- ja Android-tableteille esimerkiksi pc:ltä ja konsoleilta aiemmin tunnetun Prison Architect -vankilarakentelupelin.

Pc-puolella Paradox on tullut tutuksi aiemmin varsinkin Europa Universalis– ja Crusader Kings -sarjojen kehittäjänä. Se on myös julkaissut pelejä, kuten Cities: Skylinesin ja Pillars of Eternityn.

Lisää luettavaa