Kehittäjä Nightdive Studios on avannut System Shock -pelisarjan tilannetta tuoreessa haastattelussa.

Klassikkopelisarjan kolmannen osan taival oli vuosien varrella melkoisen kivikkoinen. System Shock 3:n alkuperäinen julkaisija Starbreeze joutui talousvaikeuksiensa vuoksi vetäytymään projektista vuonna 2019, jolloin pelin oikeudet palasivat kehittäjä OtherSide Entertainmentille.

Myös Othersiden kerrottiin vuonna 2020 joutuneen vaikeuksiin. Huhut kertoivat tuolloin studion irtisanoneen lähes koko kehitystiiminsä, jonka jälkeen Otherside kertoi myyneensä pelin oikeudet teknologiajätti Tencentille.

Pari vuotta myöhemmin System Shock 3:n tulevaisuudesta ei ole tietoa, mutta System Shockin oikeudet omistava Nightdive Studios on nyt avannut näkemystään pelisarjan tilanteesta. Kolmannen osan oikeudet Othersidelle lisensoineen Nightdiven toimitusjohtaja Stephen Kickin mukaan System Shock 3:n tilanne on nyt kokonaan Tencentin käsissä.

– Kun alun perin hankimme pelisarjan oikeudet, lisensoimme kolmannen osan oikeudet Warrenille (alkuperäisen pelin tuottaja Warren Spector) ja Paulille (Othersiden perustaja Paul Neurath). He taas myivät oikeutensa Tencentille, Kick kommentoi VGC-sivustolle.

– Tencent siis pitää hallussaan oikeuksia kolmanteen peliin ja meillä on oikeudet ensimmäisen pelin uusioversioon sekä mahdolliseen toisen pelin uusioversioon.

Kickin mukaan hänellä ei ole tietoa aikooko Tencent edistää System Shock 3:n kehitystä. Nightdive itse taas työstää edelleen alkuperäisen System Shockin uusioversiota, jolla ei toistaiseksi ole julkaisupäivää. Peli oli kuitenkin esillä ja pelattavissa tänään päättyneillä Gamescom-messuilla.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa