Syksy on miekan ja sivistymisen aikaa Samurai Shodown -kokoelmapaketilla

Kokonaan uuden Samurai Shodown -pelin lisäksi sarjaa paketoidaan taas kokoelmaksi.

31.3.2019 18:18

SNK:n maineikkaiden taistelupelisarjojen joukkuun lukeutuva Samurai Shodown on saamassa uuden kokoelmapaketin tänä vuonna. Syksyn tienoilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Switchille ja pc:lle on tulossa Samurai Shodown NeoGeo Collection, joka nimensä mukaisesti koostuu aikoinaan SNK:n omalle Neo Geolle luoduista sarjan osista.

Kokoelman pelit ovat: 

  • Samurai Shodown

  • Samurai Shodown II

  • Samurai Shodown III: Blades of Blood

  • Samurai Shodown IV: Amakusa’s Revenge

  • Samurai Shodown V

  • Samurai Shodown V Special

Paketin on kasannut Digital Eclipse, joka on tehnyt aiemmin myös Mega Man– ja Street Fighter -kokoelmia Capcomille sekä SNK 40th Anniversary Collectionin. Verkkopelituen saaneiden klassikkopelien lisäksi kokoelmasta löytyy näin ollen myös museotila, joka tarjoaa esimerkiksi tietoa ja taidetta pelien luomisprosessista ja hahmoista.

Samurai Shodown NeoGeo Collection paljastui SNK:n PAX East -messuilla järjestetyssä paneelissa. Sen yhteydessä SNK vahvisti samalla kokonaan uuden hahmon, Darli Daggerin, joka on liittymässä mukaan sen kesäkuussa julkaistavaan kokonaan uuteen Samurai Shodown -peliin. Tulokas ei perustu tällä kertaa mihinkään oikeaan historialliseen hahmoon, mutta hänellä pitäisi olla runsaasti yllätyksiä tarjolla niin aseistettuna kuin miekkansa menettäneenäkin.

Uusi Samurai Shodown vahvistui viime vuonna alunperin PS4:lle, mutta sittemmin sen on kerrottu tulevan samaan aikaan Xbox Onelle ja myöhempänä ajankohtana Switchille ja pc:lle. Ohessa on nähtävissä sen aiemmin kuluvalla viikolla paljastettu viimeisin traileri.

Lähde: Siliconera (1), (2)

Lisää luettavaa