Sydämiä lämmittänyt Gone Home konsoleille, Costume Quest jatkuu

Indiejulkaisija Midnight Cityn ansiosta maailma on nyt saamassa sekä Gone Homen konsoleille että myös jatko-osan Costume Questille.

11.3.2014 00:51

Rauhallisin elkein nousuaan tehnyt indiepelikustantaja Midnight City on ollut lyömässä osaltaan vuotta 2014 käyntiin tuoreita yhteistyösopimuksia tehden. Julkaisija on napannut talliinsa nyt sekä Double Fine- että The Fullbright Company -pelistudion, minkä myötä maailma voi valmistautua sekä Costume Quest 2:een että Gone Homen konsoliversioon.

Sekä uudesta Costume Questista että Gone Homen käännöksistä on toistaiseksi jaeltu vielä varsin varoen tietoja. Hiljattain esimerkiksi Double Finen Tim Schafer vihjaili viihdesivusto IGN:llekin vain, että kevytroolipeli Costume Quest 2 nähtäisiin halloweenin aikoihin ja että se olisi edeltäjäänsä syvällisempi ja mehukkaampi.

Edes kummankaan tuotoksen alustoja ei ole vielä tarkasti paljastettu.

Costume Questin historiaa yltää aina vuoden 2010 lopulle, jolloin sen tarjoama lapsekasta mielikuvitusta ja Paper Mario -henkistä roolipelitoimintaa yhdistävä ensimmäinen osa tuotiin Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja tietokoneille varsin positiivisten arvostelujen saattelemana. Gone Home vuorostaan nähtiin pc-puolella viime vuonna. Se keräsi sekä hurjan määrän ylistystä varsinkin tarinankerronnastaan että toki myös jonkin verran kritiikkiä ”kävelysimulaattorimaisesta” luonteestaan.

Lähde: The Fullbright Company, IGN

Lisää luettavaa