Switchin julkaisumenestys ohitti Nintendon odotukset, uusi Zelda jätti uutuuskonsolinkin varjoonsa

Nintendon uuden Switch-konsolin julkaisukuukausi meni jopa Nintendon odotuksia paremmin. Kuukauden suurin tähti on periaatteessa kuitenkin uusin Zelda.

27.4.2017 17:16

Nintendon uutuuskonsoli Switch on mennyt odotuksia paremmin kaupaksi laitteen ensimmäisen elinkuukauden aikana. Aikavälillä 3.-31.3. yhtiö kertoo toimittaneensa jälleenmyyjiä varten 2,74 miljoonaa konsolia, kun alunperin se odotti lukeman olevan kaksi miljoonaa.

Maaliskuussa päättyneellä tilikaudella Nintendo päätyikin tekemään nettovoittoa ennustettua enemmän, eli sellaiset 102,5 miljardia jeniä (n. 840 miljoonaa euroa). Switchista yksinään tulot eivät toki muodostu, sillä viime tilikautensa aikana Nintendo esimerkiksi luopui myös baseball-joukkue Seattle Marinersin omistusosuudestaan.

Switchin lippulaivapeli on selvästi ollut The Legend of Zelda: Breath of the Wild, jonka Switch-versiota yksinään Nintendo on toimittanut maailmalle peräti enemmän kuin uutuuskonsoliaan. Pelin Switch-version toimituslukemat olivat maaliskuussa 2,76 miljoonaa. Kun mukaan lasketaan Wii U -version herättämä kiinnostus, nousee lukema 3,84 miljoonaan.

Nyt huhtikuussa startanneella uudella tilikaudellaan Nintendo tavoittelee myyvänsä kymmenen miljoonaa Switchia. Uutistoimisto Reutersin mukaan Nintendon toimitusjohtaja Tatsumi Kimishima on lukemaa koskien todennut, että mikäli se saavutetaan, liikkuu Switchin myyntivauhti mukavan lähellä Wiin menestystä.

Lähde: Nintendo, Reuters

Lisää luettavaa