Suursuositun Robloxin tekijät listautuivat pörssiin – markkina-arvo ohitti heti EA:n, Ubisoftin ja Take-Twon kaltaiset pelijätit

Nyt myös pörssissä pöhistään pöhistään Robloxista.

11.3.2021 16:07

Suositusta Roblox-pelialustasta vastaava peliyhtiö Roblox Corporation on listautunut New Yorkin pörssiin mittavien lukemien saattamana.

Keskiviikkona listautumisen tehneen Robloxin osakkeen oli pörssin sulkeutuessa 69,90 dollaria asettaen sen markkina-arvon 38,26 miljardiin dollariin. Arvollaan se jätti ainakin näin alkuun jälkeensä sellaiset alan jätit kuin EA:n (37,43 miljardia), Take-Twon (18,98 miljardia) ja Ubisoftin (8,16 miljardia).

Henkilöstöosakkeiden kanssa Robloxin arvo osui ensimmäisen päivän jälkeen 45,2 miljardiin dollariin.

Pörssiin yhtiö listautui aluksi 64,50 dollarin hinnalla per osake.

Alkujaan jo vuonna 2006 pc:llä virallisesti lanseerattu Roblox-alusta on käytettävissä ilmaiseksi ja löytyy nykyisin myös niin mobiililaitteilta kuin Xbox Onelta. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda sekä pelata muiden käyttäjien pelejä ja parhaimmillaan jopa ansaita rahaa luomuksista peleissä käytettävissä olevan Robux-valuutan myötä.

Viime vuonna Roblox raportoi maksaneensa kehittäjille yhteensä 328,7 miljoonaa dollaria. Pelien luojat saavat lähtökohtaisesti 70 prosenttia näiden peleihin käytetyistä Robux-tuotoista.

Suurinta suosiota Roblux on niittänyt lasten keskuudessa ja varsinkin koronapandemian alla se on nauttinut isosta nosteesta. Tammikuussa Robloxilla arvioitiin olleen 199 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

Vuonna 2020 Roblox Corporationin liikevaihto oli 923,9 miljoonaa dollaria sen tehtyä tappiota 253,3 miljoonaa dollaria. Liikevaihto oli kasvanut 82 prosentilla, kun taas aimman vuoden tappiot olivat jääneet 71 miljoonaan.

Joulukuussa päättyvän nykyisen tilikautensa osalta yhtiö odottaa liikevaihdon olevan 1,5 miljardia dollaria.

Lähde: Eurogamer, CNBC, RTrack

Lisää luettavaa