Suursuosittu Dota Auto Chess saa oman pelinsä Valvelta – alkuperäiset kehittäjät antoivat siunauksensa

Auto Chessin suosio on niin valtava, ettei Valvekaan voi jättää sitä vain pelkästään Dota 2:n custom-pelitilaksi.

22.5.2019 14:05

Järisyttäväksi menestykseksi noussut Dota 2:n custom-pelitila Dota Auto Chess on saamassa oman itsenäisen pelinsä Valvelta. Pelitilan loi alunperin vuodenvaihteessa kiinalainen kehitystiimi Drodo Studio, joka on sittemmin alkanut työstää myös omaa itsenäistä mobiilipeliä idean pohjalta.

Toiveena Valvella oli alunperin, että se voisi luoda oman Auto Chess -pelinsä yhteistyössä Drodon kanssa. Studion kanssa pidettyjen neuvottelujen myötä molemmat osapuolet tulivat lopulta kuitenkin yhteisymmärrykseen siitä, että molemmat osapuolet lähtisivät tekemään kukin omaa peliään. Suhde osapuolien välillä on kuitenkin hyvä, sillä sen lisäksi, että Drodo on antanut siunauksensa Valven omalle pelille, on Valve tukenut Drodon toimia mahdollistamalla esimerkiksi Auto Chess -pelaajien edistymistymisen siirtäminen Dota 2:n sisältä Drodon itsenäiseen peliin.

– Arvostamme rohkaisua, tukea ja apua, jonka Valve on tarjonnut Dota Auto Chessille ja Drodon itsenäiselle pelille. Valve on ollut mahtava yhtiö, joka on luonut Steam-alustan ja Workshopin kaltaisen avoimen yhteisön, joka on antanut miljoonille pelaajille mahdollisuudella osoittaa lahjojaan. Dota 2:n faneina olemme luottavaisia Valven uuteen peliin ja odotamme siitä maailmanluokan tuotetta, Sillä välin Valven tukemana Drodo jatkaa DAC-modin päivittämistä ja pyrkii luomaan uusia pelitiloja ja sovituksia omaan itsenäiseen peliinsä. Pyrimme tarjoamaan enemmän kaikille teille Auto Chessin faneille. Kiitos, te olette tehneet tästä mahdollista. Odotamme innoissamme mahdollisuutta kasvaa yhdessä, Drodo kertoo Valven välityksellä annetussa lausunnossaan.

Dota Auto Chess on nimensä mukaisesti eräänlainen yhdistelmä Dotaa ja automatisoitua shakkia. Pelissä kerralla kaikkiaan kahdeksan pelaajaa rakentaa taistelujen kautta kerättävän valuutan avulla omaa Dota-hahmoista koostuvaa taistelijajoukkoa, jota asetetaan sitten kierroksittain taistelemaan automaattisesti muiden pelaajien vastaavia joukkoja vastaan. Tappiot muita pelaajia vastaan johtavat oman elinvoimapalkin hupenemiseen, ja voittaja onkin lopulta viimeinen pystyssä oleva pelaaja.

Lyhyen elämänsä aikana Dota Auto Chessin on raportoitu keränneen jo miljoonia pelaajia, vaikka se on elänyt täysin Dota 2:n sisällä. Sen innoittamana markkinoille onkin ilmestynyt myös jo muita itsenäisiä pelejä, kuten esimerkiksi Arena of Evolution: Red Tides.

Lähde: Dota 2 (kotisivu)

Lisää luettavaa