PlayStation 4 on saamassa syksyllä merkittävän 2.0-järjestelmäpäivityksen. Päivitykseen sisältyy viimein monien odottama mahdollisuus ladata pelikuvavideoita suoraan YouTubeen, mutta kenties suurempi lisä on kuitenkin niin sanottu Share Play -ominaisuus.

Share Play on osaksi PlayStation Plus -palvelua sovitettava uudistus. Sen avulla pelaajat voivat kutsua verkon ylitse muita pelaajia pelaamaan kanssaan, vaikka he eivät omistaisi edes pelaamaasi peliä. Sonyn mukaan uusien pelaajien ei tarvitse myöskään ladata mitään päästäkseen mukaan pelaamaan.

Share Play mahdollistaa myös yksinpelikokemusten jakamisen kavereiden välityksellä verkossa. Mikäli pelaaja kohtaa jossain pelissä esimerkiksi hankalan kohdan, voi tämä antaa verkon yli ohjakset pelistä toiselle pelaajalle.

Sony ei ole tarkalleen kertonut, miten se varsinaisesti toteuttaa Share Playn PS4:llä. Oletettavaa kuitenkin on, että kutsutut pelaajat tulevat hoitamaan pelaamisensa suoratoistona pilviteknologian avulla.

Mitä pilviteknologiaan tulee noin muuten, on Sony vahvistanut, että sen peleille suunnattu suoratoistopalvelu PlayStation Now saapuu virallisesti Eurooppaan vasta vuonna 2015. Sitä ennen brittipelaajat pääsevät kyllä kokeilemaan palvelua beetan muodossa.

Yhdysvalloissa PlayStation Now on parhaillaan avoimessa beetatestissä.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa