Super Mario on tekemässä virallisesti matkaa kohti iOS-laitteita. Osana Applen keskiviikkona järjestämää tilaisuutta itse peli-ikonin luoja Shigeru Miyamoto paljasti Super Mario Runin, joka on saamassa julkaisunsa ainakin Pohjois-Amerikassa vielä joulukuun aikana.

Super Mario Run käyttää hyödykseen New Super Mario Bros. -sarjan taidetyyliä ja sen on määrä olla täysin yhdellä kädellä pelattavissa oleva seikkailu. Pelissä pelaajilla on näet hyvin rajattu kontrolli Marion liikkumisesta, sillä hahmo juoksee jatkuvasti automaattisesti pelaajien halinnoidessa lähinnä vain tämän hyppelyä.

Pelaamaan Mario Runia pääsee sekä yksin perustilassa että myös muiden ihmisten ennätyksiä vastaan Toad Rally -muodossa. Miyamoton mukaan tuotoksen ei ole tarkoitus olla varsinaisesti ilmaispeli, joskin Nintendo on myöhemmin tarkentanut, että osa pelistä tulee olemaan kyllä kokeiltavissa ilmaiseksi.

Super Mario Runin mahdollista tuloa Android-laitteille ei ole kiistetty. Pelin on määrä saapua kuitenkin ensimmäisenä juuri omppuvehkeille.

Super Mario Runin julkistuksen yhteydessä Nintendo on lisäksi vahvistanut, että mobiililaitteille työstetty Fire Emblem tai Animal Crossing näkevät päivänvalon ensi vuoden maaliskuuhun mennessä. Myös Pokémon GO vahvistettiin pelin kehittäneen Nianticin toimesta Applen älykelloille samalla, kun se kertoi pelin latauslukujen pyörivän 500 miljoonan kappaleen paikkeilla.

Lähde: Eurogamer, Polygon, Nintendo

Lisää luettavaa