Wii-konsoli on myynyt yli 100 miljoonaa kappaletta sen jälkeen, kun konsoli tuli markkinoille vuonna 2006. Osasyy tähän oli Wii Fitin, Wii Sportsin ja Wii Musicin kaltaisilla peleillä joita ostivat ihmiset, jotka eivät yleensä konsolipelejä pelanneet. Niitä myös markkinoitiin kasuaalipelaajille.

Vuonna 2012 ilmestynyt Wii U ei ole kyennyt samaan. Esimerkiksi Donkey Kongin ja Super Marion isänä tunnettu Shigeru Miyamoton mielestä sen ei pidäkään, hän kertoi Edge-lehden haastattelussa.

– DS:n ja Wiin aikoihin yritimme parhaamme mukaan laajentaa pelaajakuntaa. Nyt nämä pelaajat pelaavat älylaitteilla, ja pelejä pidetään itsestäänselvyyksinä. Meille se on vain hyvä asia, ja voimme tehdä pelejä tosipelaajille, Miamoto puntaroi.

Miyamoto kertoi, kuinka Wii U yrittää saavuttaa jatkossa intohimoisia pelaajia kasuaalipelaajien sijaan.

Kasuaalipelaajia Miyamoto nimittää passiivisiksi pelaajiksi.

– Passiiviset pelaajat haluavat pelien viihdyttävät heitä, ja he pitävät itseään asiakkaina. Minusta sellainen on vähän säälittävää. He ovat ihmisiä, jotka voisivat pelaamisen sijaan viettää aikaa vaikkapa Disneylandissa tai elokuvien parissa. He eivät ymmärrä, että on kiinnostavampaa, kun peli myös haastaa pelkän viihdyttämisen sijaan, Miaymoto sanoi.

Lähde: CVG.

Lisää luettavaa