Harvinainen kopio Super Mario Bros. 3:sta on noussut maailman kailleimmalla kaupaksi käyneeksi videopeliksi. Peli myytiin yhdysvaltalaisen Heritage Auctions -huutokaupan kautta viikonloppuna 156 000 dollarilla eli noin 132 000 eurolla.

Kappaleesta tekivät erityislaatuisen tietysti niin sen kunto kuin sinetöity tila, mutta myös kansitaide. Kopio on nimittäin sen verran varhainen, että siinä Super Mario Bros. 3 -nimen Bros-osa on aseteltu laatikon vasempaan laitaan Marion käden päälle. Myöhemmin Bros-osa on siirretty kansitaiteessa yleensä Marion yläpuolelle.

– Keräilijät ovat viettäneet vuosia löytääkseen tällaisen version, joka on Super Mario Bros. 3:n tuotantohistorian varhaisin. Yleensä he ovat jääneet tyhjin käsin, Heritage Auctionsilta kerrotaan.

 

Ennen kauppaa maailman kalliimmalla myydyin videopeli oli harvinainen kopio alkuperäisestä Super Mario Brosista. Sellainen kaupattiin heinäkuussa 114 000 dollarilla.

Mario 3:n ohella tuoreen huutokaupan yhteydessä myydyksi saatiin myös muoveissa ollut kopio Pokémon Red -pelistä. Hinnaksi sille nousi 84 000 dollaria, mikä on eniten Pokémon-nimikkeelle.

Lähde: Heritage Auctions

Lisää luettavaa