Suositun virtuaalitodellisuuspeli Rec Roomin kehittäjä: PS VR2 -käännös ei ole taloudellisesti kannattava

PlayStation VR2:n tilanne ei näytä vahvalta.

26.1.2024 12:29

Rec Room -virtuaalitodellisuuspelin kehittäjä on antanut synkeän näkymän PlayStation VR2:n tilanteesta.

Peliä kehittävän Rec Room -studion johtaja ja perustaja Cameron Brown on kommentoinut mahdollista PlayStation VR2 -käännöstä Reddit-sivustolla järjestetyssä kyselytuokiossa. Kyselytuokion osana Brownilta kysyttiin studion suunnitelmista Rec Roomin tuomiseksi PS VR2:lle. Rec Room -kehittäjän vastaus oli kuitenkin virtuaalitodellisuuspelaajien kannalta kylmäävä.

Rec Room on tällä hetkellä saatavilla PS4:n alkuperäiselle PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslaitteistolle. PS VR2 ei kuitenkaan ole taaksepäin yhteensopiva PS VR -pelien kanssa, joten Rec Roomia ei voi pelata PS5:n VR-laitteella. Brownin mukaan studio haluaisi kyllä tehdä Rec Roomista PS VR2 -version, mutta käännöstyölle on vaikeaa löytää perusteita.

– Olemme tutkineet asiaa, mutta kyseessä ei ole yksinkertainen käännöstyö emmekä ole löytäneet sille taloudellisia perusteita. Ihanteellisessa maailmassa haluaisimme tuoda Rec Roomin PS VR2:lle, mutta emme pysty perustelemaan kustannusta lukujen valossa, Brown kommentoi.

Sony ei ole julkistanut hetkeen päivitettyjä tietoja PlayStation VR2:n myyntiluvuista. Vajaa vuosi sitten julkaistun virtuaalitodellisuuslaitteiston arvioitiin julkaisun tienoilla jääneen reilusti yhtiön odotuksista. Sony kertoi kuitenkin viime keväänä PlayStation VR2:n käyneen kaupaksi hieman edeltäjäänsä nopeammin yhtiön myytyä laitteistoa noin 600 000 kappaletta kuudessa viikossa julkaisun jälkeen. Ainakin Rec Roomin kehittäjien näkökulmasta PS VR2:n käyttäjäkunta näyttää kuitenkin vielä liian pieneltä perustelemaan kehitystyön vaatimia panostuksia.

Lähde: UploadVR

Lisää luettavaa