Suosittu GTA-modityökalu OpenIV palasi takaisin normaaliin levitykseen pakkopoiston jälkeen (päivitetty)

Nihkeän kesäkuun jälkeen suosittu Grand Theft Auto -modityökalu OpenIV on palannut normaaliin levitykseen.

4.7.2017 23:20

Suosittu Grand Theft Auto IV:n, V:n ja Max Payne 3:n modityökalu OpenIV on palannut ladattavaksi kotisivuilleen. Fanitekoinen ohjelma ehti olla poissa kehittäjiensä jakelusta parisen viikkoa Grand Theft Auto -sarjan omistavan Take-Twon pommitettua sitä lopetuskehoituksella.

Take-Twon teko herätti luonnollisesti paljon vihaa ja huolta GTA-yhteisössä, minkä myötä sarjan kehittäjä Rockstar Games viettänyt osan kesästä yrittäen korjata tilannetta. Kesäkuun lopulla se ilmaisi, että modit ovat edelleen tervetullut asia GTA-pelien maailmassa, kunhan ne eivät vaikuta GTA Onlineen tai riko tekijänoikeuksia. Se on myös kertonut käyvänsä keskusteluja OpenIV-tiimin kanssa tapahtuneesta.

Peliblogi Kotakulle antamassaan lyhyessä lausunnossa OpenIV-ylläpitäjät ovat kertoneet työkalujen kehityksen jatkuvan ”pian”. Jo aiemmin kesäkuussa työkalut saivat myös pienen päivityksen, joka vihjasi OpenIV:n paluusta takaisin elävien kirjoihin.

Päivitys kello 0:25: OpenIV:n kehittäjät ovat julkaisseet lyhyen tiedotteen aiheeseen liittyen ja GTA-yhteisöä kiittäen. Sen mukaan OpenIV:n kehitys jatkuu samaan malliin niin, ettei se tue jatkossakaan GTA Onlinen modaamista tai riko muutenkaan Rockstarin modauskäytäntöjä. Jälkimmäiseen viitaten tiimi onkin samalla kertonut, että se voi jatkaa enää Liberty City in GTA V -modinsa tekoa, joka on osin motivoinut OpenIV:n kehitystä.

Lähde: Kotaku, OpenIV

Lisää luettavaa