Ubisoft uskoo suoratoistopelaamisen tulevaisuuteen, toimitusjohtaja Yves Guillemot kertoo.

Guillemot kommentoi Financial Times -julkaisun haastattelussa Microsoftin uutta suunnitelmaa Activision Blizzard -kaupan toteuttamiselle. Osana uutta suunnitelmaa Microsoft kauppaisi Ubisoftille Activision Blizzard -pelien suoratoisto-oikeudet, joten Ubisoft saattaa piakkoin päästä käsiksi uusiin ansaintamahdollisuuksiin.

Yhtiön toimitusjohtaja kertoi Ubisoftin maksavan oikeuksista Microsoftille kertakorvauksen, jota hän ei kuitenkaan tällä erää paljastanut. Guillemotin mukaan suoratoistopelaamisella onkin valoisa tulevaisuus, vaikka markkina ei olekaan vielä kypsynyt.

– Kun Netflix ilmoitti ensimmäistä kertaa menevänsä suoratoistomarkkinoille, sen osakekurssi laski rutkasti ja päätöstä kritisoitiin voimakkaasti, Guillemot kommentoi.

– Tänään näemme mitä heistä on tullut. Sama tapahtuu myös videopeleille, mutta se ottaa aikansa. Mutta kun se lähtee liikkeelle, se tapahtuu hyvin nopeasti.

Guillemot arvioi suoratoistopelaamisen nostavan suosiotaan 5-10 vuoden päästä. Hänen mukaansa tämä oli keskeinen syy lähteä mukaan Microsoftin ja Activision Blizzardin väliseen kauppaan. Hänen mukaansa potentiaalia on etenkin kasvavilla markkinoilla, joilla konsolipelaamisella ei ole vielä merkittävää jalansijaa. 

Lähde: Financial Times

Lisää luettavaa