Suomi-pelistä tuli välittömästi arvostelu- ja myyntihitti!

Sim Cityn haastaja nousi rymisten myyntilistojen kärkeen.

14.3.2015 01:48

Suomalaisen Colossal Order -pelistudion kaupunginrakentelupeli Cities: Skylines on saanut lämpimän vastaanoton. Eilen julkaistu pormestarisimulaattori on ykkösenä esimerkiksi Steamin myydyimpien pelien listalla, muun muassa myös tällä viikolla ilmestyneiden Assassin’s Creed Roguen ja Hotline Miami 2:n edellä.

Pelin julkaisija Paradox Interactive ei vielä ole antanut ensimmäisen vuorokauden myyntilukuja. Viitettä voi kuitenkin hakea pelaajamääristä. Cities: Skylines on viimeisen vuorokauden aikana ollut Steamin viidenneksi pelatuin. Sen suurin yhtäaikainen pelaajamäärä on ollut 60 tuhatta.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että vuorokauden aikana pelatuin on Dota 2 yli 800 tuhannella pelaajalla. Toisena on Counter-Strike: Global Offensive melkein 400 tuhannella pelaajalla. Kolmannen, neljännen ja viidennen sijan pelaajamäärät ovat kukin hieman yli 60 tuhatta.

Steamissä leijonanosa pelin käyttäjäarvosteluista on ollut positiivisia, ja se on ponnahtanut kärkeen myös Metacriticin arvostelulistauksessa. Cities: Skylines on kahmaissut viimeisen kolmen kuukauden suurimman pistesaldon sekä arvostelijoilta että käyttäjiltä. Arvostelijoilta peli on saanut 89 pistettä, joten sillä on kolmen pisteen johto listalla toisena olevaan Homeworld Remastered Collectioniin. Käyttäjiltä arvosanaksi on tipahtanut peräti 9.8.

Pelaajalehti.com jututti myös hiljattain Cities: Skylinesin pääsuunnittelijaa Karoliina Korppoota. Haastattelun voi lukea täältä.

Pelaaja arvostelee pelin huhtikuun numerossa 151.

Päivitys: Julkaisija Paradox Interactive on kertonut myyneensä Citiesia sen ensimmäisen vuorokauden aikana 250 000 kappaletta. Vauhti on ollut ennätyksellinen Paradoxille.

Lähde: Steam, Metacritic

Lisää luettavaa