Suomi-hitti Cities: Skylines täyttää neljä vuotta, myynnit ohittivat kuusi miljoonaa

Cities: Skylines tuli ja jätti jälkensä kaupunkirakentelupelien genreen jo neljä vuotta sitten.

9.3.2019 11:13

Tamperelaisen Colossal Orderin kaupunkirakentelupeli Cities: Skylines on myynyt kuusi miljoonaa kappaletta. Julkaisija Paradox Interactive teki ilmoituksen sopivasti näin maaliskuun 10. päivän lähestyessä, sillä pelin pc-debyytistä tulee tuolloin kuluneeksi neljä vuotta.

Synttäreiden kunniaksi Cities: Skylinesista on paljastettu hieman muutakin kevyttä dataa. Sitä on pelattu esimerkiksi 16,9 miljoonan päivän edestä, kun taas varsinaisia kaupunkeja on syntynyt 39,7 miljoonaa. Asukkaita pelissä on nähty kaikkiaan 2 biljoonaa, kun taas epäsuosittuja pormestareita on kouliintunut 1,9 miljoonaa. Modeja Paradoxin laskujen mukaan on olemassa 175 970, kun taas kaikkien aikojen suosituin rakennus pelissä on ollut tuuliturbiini.

Ikääntymisen kunniaksi Paradox ja Colossal Order antavat pelaajille mahdollisuuden ehdottaa sosiaalisen median kautta omaa uutta ulkoasua pelin maskotti Chirperille viikonlopun ajan. Hajanaisille pelin kärkirakentajille on luvattu myös lahjana ilmaista radiolisäsisältöä.

Vielä neljän vuoden ikää lähestyessään Cities: Skylinesin kehitys on jatkunut melko aktiivisesti. Vasta aiemmin marraskuussa se vastaanotti pc:llä uutuuslaajennus Industriesin, joka oli sen järjestyksessään seitsemäs isompi lisäri. Myös pelin konsoliversioita on laajennettu, joskin sitä on tehty aina viiveellä australialaisen Tantalus Median toimesta..

Lähde: Paradox Interactive

Lisää luettavaa