Suomenkielinen peliohjelappu vetää satoja euroja puoleensa verkkohuutokaupassa

Huuto.netistä on bongattu NES-peli, jonka mukana kaupiteltava ohjelappunen saattaa kotimaisessa keräilyskenessä olla varsin haluttuakin tavaraa.

19.1.2014 14:20

Kymmenen päivää sitten suomalaiseen Huuto.net-verkkohuutokauppaan ilmaantui myyntiin kotimainen versio Nintendo Entertainment Systemin Bram Stoker’s Dracula -pelistä. Kansineen päivineen tarjolle asetetun setin lähtöhinnaksi iskettiin palvelussa 45 euroa, eikä se siellä kauaa ehtinyt homehtua ennen kuin pari huutajaa iski siihen jo silmänsä. 

Kirjoitushetkellä suurin pelipaketista tehty tarjous onkin nyt sitten jo 888,88 euron kokoinen. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, ettäkö itse peli olisi välttämättä erityisen arvokas. Ei, ostajien mielenkiinnon näyttää herättäneen paketista löytyvä A4-lappunen, johon on isketty pelin suomenkieliset ohjeet.

Pelifoorumi NES-Retromaailmasta löytyvän erään viimevuotisen keskustelun perusteella kyseinen ohjelappunen on niinkin harvinainen ilmestys, että monet suomalaiskeräilijät ovat pohtineet, josko sellaista on koskaan alkujaan ollut olemassakaan. Kauppias itse kertoo ostaneensa pelin heinolalaisesta divarista 90-luvun lopulla.

Luonnollisesti koska huutokaupassa nähdyt tarjoukset ovat nousseet jo näinkin moninkertaisiksi, ei voida olla täysin varmoja, miten vakavissaan varsinkin tuotteen kaksi tähän mennessä suurinta tarjousta on annettu. Kuitenkin tarjouskilvassa on ollut mukana myös esimerkiksi noin 666 euron tarjouksen tehneitä käyttäjiä, jotka vaikuttavat olevan aktiivisia Huuto.netin käyttäjiä.

Mikäli viime hetken tarjouksia ei ilmaannu, päättyy pelipaketin kaupustelu sunnuntai-iltana.

Lähde: Huuto.net, NeoGAF, Kotaku, NES-Retromaailma

Lisää luettavaa