Suomen peliala viettelee maailman pääomasijoittajia

Peliala on Suomessa kovassa kasvussa ja myös pääomasijoittajat huomaavat sen.

24.11.2012 16:26

Suomen menestys mobiilipelimarkkinoilla on saanut pääomasijoittajat parveilemaan maassa, Bloomber Businessweek raportoi. Hyvässä kasvussa parhaillaan olevan Suomen pelialan suunnalta etsitäänkin kiivasta tahtia sitä seuraavaa hittiä.

– Kriittinen massa on täällä hämmästyttävä, Profounders Capital -pääomasijoitusyhtiön Sean Seton- Rogers hehkuttaa Businessweekille.

– Toimivan ekosysteemin saadessasi se alkaa ruokkia itse itseään.

Seton-Rogers oli yksi Helsingin Slush-konferenssiin kuluneella viikolla osallistuneista henkilöistä. Teknologiaan suuntautuneiden pohjoismaisten ja venäläisten startup-yritysten tapahtuma keräsi Businessweekin mukaan kasaan yhteensä 3 000 kävijää. Määrän kerrotaan olevan tuplasti viime vuoden vastaavaa suurempi.

Kotimaisten mobiilipelien menestys onkin ollut jälleen tänä vuonna valtaisa. Monille tuttu Rovio on jatkanut muun muassa menestystä erityisesti Angry Birds -tuotteillaan, kun samalla myös kovaa vauhtia maailman tietoisuuteen nouseva helsinkiläinen Supercell on niittänyt hurjan kasan tuohta peleillä Clash of Clans ja Hay Day.

Supercellin menestys ei myöskään ole tänä vuonna ollut vain taloudellista. Yhtiö valittiin hiljattain lisäksi vuoden 2012 suomalaiseksi pelinkehittäjäksi.

Lähde: Businessweek

Lisää luettavaa