Suomen oman pelimuseon joukkorahoitus on ollut menestys

Suomen pelimuseo on kerännyt hyvin huomiota kotimaisessa Mesenaatti-rahoituspalvelussa. Pelimuseo on nyt saavuttanut rahoituksensa suhteen minimitavoitteensa.

21.8.2015 15:30

Tampereelle kaavailtu Suomen pelimuseo on jatkanut hyvää menestystään joukkorahoituspalvelu Mesenaatissa. Kirjoitushetkeen mennessä museo on onnistunut keräämään kasaan yli 50 000 euroa, mikä kattaa joukkorahoituskampanjalle asetetun minimitavoitteen.

Kaiken kaikkiaan museon kerrotaan saaneen tähän mennessä apua yli 500 yksittäiseltä tukijalta. Samalla rahoitusta ovat tarjonneet myös esimerkiksi kotimaiset pelitalot Housemarque ja Supercell, joista jälkimmäinen yhtiö jo yksinään on tukenut museota 10 000 eurolla.

Suomen pelimuseo on tällä hetkellä eniten Mesenaatin kautta rahaa kerännyt projekti.

Pelimuseon rahoituskampanja jatkuu Mesenaatissa aina syyskuun loppuun asti. Museon toteutuminen ei ole ollut varsinaisesti koskaan täysin riippuvainen joukkorahoituksesta, mutta minimitavoitteensa saavuttamisen myötä erityisesti sen interaktiiviseen luonteeseen voidaan panostaa nyt vahvemmin.

Suomen pelimuseota ovat olleet perustamassa yhteistyönä Mediamuseo Rupriikki, Tampereen yliopisto ja keräilijäryhmä Pelikonepeijoonit. Suomalaisen pelaamisen historiaan erikoistuva museo on ollut tarkoitus avata koko kansalle loppiaisena 2017, mutta museon rahoittajien pitäisi päästä kokemaan sen antia jo vuoden 2016 joulukuussa.

Lähde: Visionist

Lisää luettavaa