Suomen kunnianhimoisin verkkopeli Starbase paljastettiin – viisi vuotta työstetyn pelin ”simulaation taso lähentelee rakettitiedettä”

Frozenbyte paljasti toistaiseksi kunnianhimoisimmalta vaikuttavan peliprojektinsa, viisi vuotta työn alla olleen Starbasen.

28.5.2019 15:00

Muun muassa mainiosta Trine-sarjasta tuttu suomalaisstudio Frozenbyte on paljastanut kunnianhimoiselta näyttävän Starbase-massiiviverkkopelinsä, josta kiusoiteltiin noin vuosi sitten. Starbasea on kehitetty kaikessa hiljaisuudessa viiden vuoden ajan, ja sen keskeisimpänä ideana on täysin tuhoutuva ympäristö.

– Peli käyttää vokseli/verteksi-hybriditeknologiaa, jonka ansiosta ympäristö on täysin tuhottavissa ja simulaation taso lähentelee oikeata rakettitiedettä, Frozenbyteltä kerrotaan.

Tutkimiseen, taisteluun, rakentamiseen ja resurssien keräämiseen keskittyvässä massiivisessa tieteisverkkopelissä pelaajille annetaan täysi vapaus avaruuden valloittamiseen. Mukana on kaksi ryhmittymää, Empire ja Kingdom, joiden nimissä pelaajien on vedettävä yhtä hiiltä. Kuvailujen mukaan Starbasessa ei menestytä pelkällä pelaamiseen upotetulla tuntimäärällä ja loputtomalla grindaamisella, vaan juurikin pelaajien välisellä yhteistyöllä.

Apuna toimivat itse suunnitellut avaruusalukset, -asemat ja -tehtaat. Pelin vahvasti fysiikkapohjaisen luonteen takia heikosti suunnitellut rakenteet saattavat hajottaa luomukset palasiksi, joten vastapuolen on yritettävä löytää luomuksista heikkouksia. Jopa pienimmissä rakennelmissa saattaa olla tuhansia osia, ja pelin sisäiset ohjelmoitavat sirut auttavat luomistyön automatisoinnissa.

Starbase saa Early Access -julkaisun Steamissa vielä tämän vuoden aikana. Sen julkistustrailerin voi katsoa ohesta.

Lähde: Frozenbyte

Lisää luettavaa